Ισπανία: Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά – Κόλαση φωτιάς στο εθνικό πάρκο της Τενερίφης

 Ισπανία: Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά – Κόλαση φωτιάς στο εθνικό πάρκο της Τενερίφης

Οι ισπανικές αρχές διέταξαν σήμερα την εκκένωση τεσσάρων χωριών στο νησί Τενερίφη των Κανάριων Νησιών μετά το ξέσπασμα δασικής πυρκαγιάς σε φυσικό πάρκο γύρω από το ηφαίστειο Τέιδε.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες, Τρίτη, το βράδυ, μαινόταν σε δασώδη περιοχή σε απότομα φαράγγια στο βορειοανατολικό τμήμα της Τενερίφης, καθιστώντας πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

«Η φωτιά αυτή έχει τεράστιο δυναμικό, ζητήσαμε επιπλέον μέσα», δήλωσε η Ρόσα Νταβίλα , πρόεδρος του συμβουλίου της Τενερίφης, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Επηρεάζει κυρίως το (εθνικό πάρκο) Κορόνα Φορεστάλ, υπάρχουν πολλά πεύκα και δάσος. Είναι μια απόκρημνη περιοχή και τα αεροπλάνα είναι απαραίτητα».

Ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού υπερίπτανται της περιοχής, όπως μετέδωσε το Canarias Radio. Τα χωριά Αράτε, Τσιβισάγια, Μέδια Μοντάνια και Αχαφόνα έχουν εκκενωθεί, ανέφερε.

Νωρίς σήμερα το πρωί, η πυρκαγιά είχε ήδη κάψει περίπου 1.300 στρέμματα κοντά στο ηφαίστειο Τέιδε, την υψηλότερη κορφή της Ισπανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, τα Κανάρια Νησιά επλήγησαν από καύσωνα που «στέγνωσε εντελώς» πολλές περιοχές με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών, όπως είχαν προειδοποιήσει οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Σχετικά Άρθρα