Ηράκλειο: Πρώτα διέρρηξαν και μετά έβαλαν φωτιά σε κεντρικό ψητοπωλείο – Τι εξετάζουν οι Αρχές

 Ηράκλειο: Πρώτα διέρρηξαν και μετά έβαλαν φωτιά σε κεντρικό ψητοπωλείο – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Εμπρηστική ενέργεια πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε γνωστό ψητοπωλείο στο κέντρο του Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της νύχτας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που εξετάζουν με προσοχή οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής.

Την προανάκριση, ωστόσο, ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, καθώς, όπως προέκυψε, της πυρκαγιάς είχε προηγηθεί διάρρηξη στο κατάστημα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 4.10 στο ψητοπωλείο που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Δημοκρατίας και Παπανδρέου. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο δύο οχήματα και πέντε υπάλληλοι της Πυροσβεστικής που κατάφεραν μέσα σε περίπου μία ώρα να σβήσουν τις φλόγες, από τις οποίες προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κατάστημα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο του εμπρησμού. Όπως προέκυψε, πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά στο κατάστημα είχε προηγηθεί διάρρηξη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί αν διαπράχθηκε και κλοπή, καθώς ακόμα δεν έχει δώσει κατάθεση ο υπεύθυνος της επιχείρησης. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα