Fitch: Κίνδυνος υποβάθμισης για δεκάδες τράπεζες των ΗΠΑ

 Fitch: Κίνδυνος υποβάθμισης για δεκάδες τράπεζες των ΗΠΑ

Μια ακόμη υποβάθμιση του κλάδου κατά μία βαθμίδα, σε Α+ από ΑΑ-, θα ανάγκαζε την Fitch να επανεκτιμήσει τις αξιολογήσεις για κάθε μία από τις πάνω από 70 αμερικανικές τράπεζες που καλύπτει, δήλωσε ο Wolfe στο CNBC.

Αναλυτής της Fitch Ratings προειδοποίησε σήμερα ότι μία νέα πηγή αναταραχής βρίσκεται προ των πυλών για τον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο. Πρόκειται για τον κίνδυνο σαρωτικών υποβαθμίσεων της αξιολόγησης δεκάδων τραπεζών των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμη και τράπεζες όπως η JPMorgan Chase.

Σύμφωνα με το CNBC, o οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για την «υγεία» του κλάδου τον Ιούνιο, μια κίνηση η οποία, όπως δήλωσε ο αναλυτής Κρις Γολφ, πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη επειδή δεν προκάλεσε υποβαθμίσεις στις τράπεζες.

Όμως μια ακόμη υποβάθμιση του κλάδου κατά μία βαθμίδα, σε Α+ από ΑΑ-, θα ανάγκαζε την Fitch να επανεκτιμήσει τις αξιολογήσεις για κάθε μία από τις πάνω από 70 αμερικανικές τράπεζες που καλύπτει, δήλωσε ο Wolfe στο CNBC.

“Εάν την μετακινήσουμε στο Α+, τότε αυτό θα άλλαζε όλα τα χρηματοοικονομικά μας μέτρα και πιθανώς θα μεταφραζόταν σε αρνητικές ενέργειες αξιολόγησης”, δήλωσε ο Γολφ.

Σχετικά Άρθρα