Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ: ”Στη μνήμη του Μιχάλη” ο αποψινός αγώνας στην Κροατία

 Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ: ”Στη μνήμη του Μιχάλη” ο αποψινός αγώνας στην Κροατία

Στη σκιά όσων τραγικών έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά την καταδρομική επίθεση Κροατών χούλιγκαν, η ΑΕΚ αγωνίζεται απόψε στο Ζάγκρεμπ με την Ντιναμό, στην πρώτη τους αναμέτρηση για τον τρίτο προκριματικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της Μιχάλη Κατσουρή η ΑΕΚ αφιερώνει την αναμέτρηση στη μνήμη του Μιχάλη, που έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας από τους Κροάτες χούλιγκαν.

Παρά το τεταμένο κλίμα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας είναι αποφασισμένοι να αψηφίσουν τις όποιες προκλήσεις των Κροατών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να αγωνιστούν όσο καλύτερα μπορούν.

Αφιερωμένος στην οικογένεια του Μιχάλη ο αγώνας

«Η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι μετέχει κανονικά στις συσκέψεις ασφαλείας, παρουσία των εκπροσώπων της ΟΥΕΦΑ, αλλά δεν μετέχει σε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων λόγω του πένθους από την απώλεια του Μιχάλη» ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιάννης Σαντοριναίος από το Ζάγκρεμπ.

«Η ΑΕΚ σήμερα θα παίξει για την ιστορία της και για την οικογένεια του παιδιού που χάθηκε» είχε δηλώσει ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Την ίδια ώρα το τεταμένο κλίμα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση πυροδότησαν οι προκλητικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς που υποστήριξε ότι οι συμπατριώτες του που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από την OPAP Arena αντιμετωπίζονται ως «αιχμάλωτοι πολέμου» από τη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα