Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν στα βίντεο τον δολοφόνο του Μιχάλη – Η στιγμή της επίθεσης με ρόπαλα στον 29χρονο

 Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν στα βίντεο τον δολοφόνο του Μιχάλη – Η στιγμή της επίθεσης με ρόπαλα στον 29χρονο

Μετά την προφυλάκιση και των 105 κατηγορουμένων η αστυνομία δίνει πλέον αγώνα δρόμου για να εντοπίσει ποιος μαχαίρωσε τον άτυχο Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ οι έρευνες εστιάζουν κυρίως σε βίντεο και φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία ελέγχει πλέον τα βίντεο και τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα κατασχεμένα κινητά των Κροατών χούλιγκαν προσπαθώντας να εντοπίσει τον άνδρα που έδωσε το χαριστικό χτύπημα στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης DNA παρά το γεγονός ότι τα πρώτα δείγματα DNA από το σώμα του Μιχάλη δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, θα γίνει μια δεύτερη προσπάθεια μήπως καταφέρουν και αποκωδικοποιήσουν κάποιο συγκεκριμένο γενετικό υλικό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Κάνουν λόγο για έναν άνδρα ψηλό, εύσωμο, με καλυμμένα χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, ο άντρας φαίνεται να έχει τατουάζ στο λαιμό, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να διακρίνουν το σχέδιο.

Βασικοί ύποπτοι θεωρούνται 5 με 6 άτομα. Το δικό τους DNA θα εξεταστεί με τo γενετικό υλικό που βρέθηκε στον άτυχο Μιχάλη, αν και υπάρχουν αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν το Μιχάλη Κατσουρή.

Η στιγμή της επίθεσης στον Μιχάλη

Η ώρα είναι 23:05, το βράδυ της 7ης Αυγούστου. Τα επεισόδια έχουν ήδη αρχίσει αφού έκαναν την εμφάνισή τους οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στο βίντεο διακρίνεται ο αδικοχαμένος Μιχάλης με γάντια και κράνος να τρέχει προς το σημείο όπου εμφανίστηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό.

Οι φωτοβολίδες και τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή και οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονταν στο σημείο αναγκάζονται να γυρίσουν προς τα πίσω. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ενώ υποχωρούν προς την πλατεία, στην κεντρική είσοδο της OPAP ARENA, όπου βρίσκονται οι καφετέριες, διακρίνεται και πάλι ο 29χρονος. Τότε, κάποιος τού καταφέρνει ένα χτύπημα με ρόπαλο από πίσω, με τον ίδιο να προσπαθεί να ξεφύγει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, διακρίνεται ο Μιχάλης -που βλέπει ότι δεν τον καταδιώκει κανείς- να βγάζει το κράνος του και κοιτάει το αριστερό του μπράτσο.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο αντιλαμβάνεται ότι έχει τραυματιστεί και αιμορραγεί. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του τραύματος και συνεχίζει να προχωρά προς την πεζογέφυρα. Στη συνέχεια, φαίνεται να κατευθύνεται στο παραπλήσιο περίπτερο, όπου επιχειρεί να κρυφτεί. Εκεί χάνει τις αισθήσεις του. Λίγα λεπτά μετά, εμφανίζεται το ασθενοφόρο που τον παραλαμβάνει.

Για να αντιληφθεί ο κόσμος τη σφοδρότητα και την ανθρωποκτόνο διάθεση, σε άλλα πλάνα φαίνεται ένας οπαδός της ΑΕΚ, τον οποίο Κροάτης χούλιγκαν χτυπάει μαζί με άλλον βάναυσα, στο κεφάλι.

Σχετικά Άρθρα