Νέα Φιλαδέλφεια: “Ήξερα πως πηγαίνει στην Ελλάδα μάλλον για καβγά” λέει ο πατέρας 19χρονου Κροάτη χούλιγκαν

 Νέα Φιλαδέλφεια: “Ήξερα πως πηγαίνει στην Ελλάδα μάλλον για καβγά” λέει ο πατέρας 19χρονου Κροάτη χούλιγκαν

“Δεν είναι ήρωες, αλλά δεν είναι και όλοι χούλιγκαν”, είπε ο πατέρας του 19χρονου Κροάτη που κρατείται στις φυλακές Αυλώνα

Ο Ιβάν Κούνατς, ο γιος του οποίου κρατείται στις φυλακές Αυλώνα, τόνισε πως γνώριζε για το ταξίδι των οπαδών της Ντινάμο στην Αθήνα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή, καταδίκασε τις πράξεις βίας, είπε πως δεν κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία που κάνει τη δουλειά της, ωστόσο, πρόσθεσε, πως είναι άδικο να χαρακτηρίζονται όλοι χούλιγκαν. Δεν είναι ήρωες… αλλά δεν είναι και όλοι χούλιγκαν. Δύσκολα μπορείς να συγκρατήσεις ένα 20χρονο παιδί” τόνισε, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ιβάν Κούνατς στην Dnevnik Nova TV, ο 19χρονος γιος του, του είπε χθες το πρωί πως κρατείται με άλλους 11 οπαδούς της Ντινάμο στο ίδιο κελί, στις φυλακές Αυλώνα.

“Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του νεκρού Έλληνα, ανεξάρτητα από το ποιος τον σκότωσε, καμία ζωή δεν αξίζει τέτοιου είδους ανοησίες, οπότε δεν έχω να πω τίποτα άλλο εκτός από το ότι λυπάμαι εκ μέρους αυτών των παιδιών, των γονέων και της Κροατίας”, είπε.

“Ήξερα ότι θα πήγαινε εκεί, ως γονείς προσπαθήσαμε να τον νουθετήσουμε, ειδικά από τη στιγμή που ξέρουμε πού πηγαίνει και κάτω από ποιες συνθήκες. Μπορείς να μιλήσεις σε ένα 20χρονο αγόρι, αλλά δύσκολα μπορείς να του το απαγορεύσεις αν το έχει σχεδιάσει, ειδικά αν δεν εξαρτάται από εμένα. Δούλευε, έβγαλε χρήματα και μπορούσε να καλύψει το ταξίδι” συνέχισε ο Κούνατς.

“Αμφιβάλλω αν εκείνος και η παρέα του γνώριζαν τι συνέβαινε. Υποθέτω ότι πίστευαν πως θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα εκεί, αλλά δεν μπορούσαν να υποθέσουν ότι θα τελείωνε έτσι, ότι υπήρχε κάτι προσχεδιασμένο. Εξάλλου, πρόκειται για παιδιά, όχι για κάποιους δολοφόνους. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν ήξερε ότι πήγαινε σε έναν οργανωμένο καβγά. Είναι πιθανό να το ήξερε και δεν ήθελε να μου το πει γιατί θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη η πίεση που θα του ασκούσα. Δεν είναι το ίδιο γι’ αυτούς, ξέρετε, έχουν τους δικούς τους κανόνες σ’ αυτό το περιβάλλον και είναι δύσκολο να τους λογικέψεις” συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου Κροάτη χούλιγκαν.

Ο γιος του, όπως είπε, ξεκίνησε με αυτοκίνητο μαζί με άλλους τρεις συνομηλίκους του από τη γειτονιά τους. “Μας έχει πει ότι είναι καλά, ότι δεν του συνέβη τίποτα, ότι δεν έχει πληγωθεί ή ότι κάποιος τον κακομεταχειρίστηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα αυτά τα παιδιά εκεί κάτω είναι καλά και ανησυχούν περισσότερο για τους γονείς τους γιατί ξέρουν ότι έχουν αγωνία και ενοχλούνται με όσα μαθαίνουν”.

Ο Ιβάν Κούνατς τόνισε πως δεν γνωρίζει αν ο γιος του είχε κάποιο όπλο, αλλά πιστεύει ότι κανείς δεν έφυγε από την Κροατία οπλισμένος, ενώ κάποιοι τους ξεγέλασαν και τους χρησιμοποίησαν. “Πέρασαν τρία, τέσσερα σύνορα. Τους υποσχέθηκαν κάποιο είδος τρελής διασκέδασης, τους έδωσαν όπλα και τους χρησιμοποίησαν για να πετύχουν τους στόχους τους. Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου, αλλά πιθανότατα όταν τον δω, θα είμαι φυσιολογικός γονιός, θα τον αγκαλιάσω με ευτυχία”.

Ο Κούνατς δεν κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι έκαναν τη δουλειά τους, καταλαβαίνει γιατί τα μέσα ενημέρωσης τους αποκάλεσαν χούλιγκαν και δεν τους κατηγορεί, και είναι εντελώς τρελό γι’ αυτόν που κάποια κροατικά μέσα και γονείς τους αποθεώνουν ως ήρωες: “Σίγουρα δεν είναι σωστό, αλλά είναι το παιδί μου και θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό”.

Σχετικά Άρθρα