Δομινικανή Δημοκρατία: Ισχυρή έκρηξη σε επιχείρηση –  Τουλάχιστον 12 νεκροί και 65 τραυματίες

 Δομινικανή Δημοκρατία: Ισχυρή έκρηξη σε επιχείρηση –  Τουλάχιστον 12 νεκροί και 65 τραυματίες

Σε τουλάχιστον 12 ανέρχονται οι νεκροί και σε 65 οι τραυματίες από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες μέσα σε επιχείρηση στη Σαν Κριστόμπαλ, όχι μακριά από την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό, σε νεότερο απολογισμό της τραγωδίας.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη είναι και ένα βρέφος ηλικίας τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας της Δομινικανής Δημοκρατίας

Ακόμη 65 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 55 αγνούνται, μετέδωσε το CNN. Σε προηγούμενη απολογισμό, ο Γιοέλ Σάντος, υπουργός Προεδρίας της χώρας της Καραϊβικής έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και 33 τραυματίες.

Η πολύ ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε εμπορική συνοικία της Σαν Κριστόμπαλ, λιγότερα από 30 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Σάντο Ντομίνγκο, χθες περί τις 15:10 [σ.σ. τοπική ώρα· στις 22:10 ώρα Ελλάδας].

Tεράστιο το ωστικό κύμα

Μετά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά και γιγαντιαία στήλη καπνού, βρέφος τεσσάρων μηνών υπέκυψε εξαιτίας «σοβαρού κρανιοεγκεφαλικού τραυματισμού», ενώ δυο ενήλικοι πέθαναν διότι υπέστησαν εγκαύματα στο 90% των σωμάτων τους, σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Έξι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν «σε κλινικές στο Σάντο Ντομίνγκο για πιο εξειδικευμένες φροντίδες», σύμφωνα με τον κ. Σάντος, ο οποίος ανέλαβε να χειριστεί την αντίδραση των αρχών στην καταστροφή.

«Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, όμως οι πυροσβέστες εργάζονται ακόμη σε δυο εστίες», πρόσθεσε ο υπουργός Προεδρίας, αναφερόμενος στην έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας έσεισε κτίρια σε όλη τη συνοικία.

Ο πρόεδρος Λουίς Αμπιναδέρ δήλωσε πως η καταστροφή του προκάλεσε «θλίψη».

Σχετικά Άρθρα