Νέα Φιλαδέλφεια: “Η δικογραφία έχει τρομερά κενά και ελλείψεις ” λέει ο συνήγορος των Κροατών

 Νέα Φιλαδέλφεια: “Η δικογραφία έχει τρομερά κενά και ελλείψεις ” λέει ο συνήγορος των Κροατών

Ο συνήγορος των τριών Κροατών κ. Βασίλης Νουλέζας τόνισε ότι υπάρχει βίντεο και πως «η Ελληνική Αστυνομία είναι σε θέση τώρα σε μια ώρα, σε μια ημέρα να βρει ποιος μαχαίρωσε τον Μιχάλη».

Σε ότι αφορά αμιγώς το νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών Κροατών Βασίλης Νουλέζας ανέφερε:«Υπάρχει το εξής οξύμωρο. Το ίδιο ακριβώς δήλωσε και ο συνάδελφος πολιτικής αγωγής, ο κύριος Χρήστος Μαυρομάτης, που είναι ένας πολύ έγκριτος νομικός. Η δικογραφία έχει τρομερά κενά και ελλείψεις. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την παράβαση του άρθρου 187, δηλαδή της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όμως δεν συνοδεύεται από το 299 του Ποινικού Κώδικα που είναι ανθρωποκτονία με δόλο. Εν ολίγοις, απολογήθηκαν οι 90 και πλέον Κροάτες, συν τους Έλληνες και τον Αλβανό κατηγορούμενο, ότι δηλαδή κατηγορούνται για παράβαση του 187, την εγκληματική οργάνωση, αλλά όχι για την ανθρωποκτονία. Το διαβιβαστικό έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναφερόταν σε αυτό. Η παραγγελία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σε ό, τι αφορά την εξέταση δακτυλικών αποτυπωμάτων, επίσης αναφέρεται σε αυτό, αλλά δεν υπάρχει το 299 στο προσχέδιο του κατηγορητηρίου. Υπάρχει δηλαδή μία προχειρότητα σε ότι αφορά τη δικογραφία, τρομερές ελλείψεις και με τα ισχνά αυτά αποδεικτικά στοιχεία αποφασίστηκε συνολικά για όλους, η προσωρινή κράτηση».

Όπως σημείωσε «Εξυπηρετεί επικοινωνιακούς λόγους η προφυλάκιση των 105». Η πρώτη τους πρόθεση των Κροατών που βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν να παρακολουθήσουν την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί γνώριζαν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο, απαγορεύεται από την ΟΥΕΦΑ να μπουν στο γήπεδο. Πολλοί από αυτούς προμηθεύτηκαν κάποια ξύλα. Συνεπλάκησαν με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ. Κάποιος με μαχαίρι επιτέθηκε στον 29χρονο Μιχάλη. Έργο της αστυνομίας είναι να ανακαλύψει τον δολοφόνο»

«Οι περισσότεροι έφτασαν γύρω στις 9 με 10 το βράδυ στην ΟΠΑΠ Αρένα – περιέργως δεν υπήρχαν εκεί αστυνομικές δυνάμεις παρά την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπιστης των τριών Κροατών Βασίλης Νουλέζας σημειώνοντας πως οι Κροάτες που εκπροσωπεί δεν είναι μέλη των «Bad Blue Boys».

Σχετικά Άρθρα