ΚΚΕ για την έξωση του Συλλόγου Αρχαιολόγων: ”Κατάπτυστη απόφαση και παρέμβαση στη δράση ενός συνδικαλιστικού οργάνου”

 ΚΚΕ για την έξωση του Συλλόγου Αρχαιολόγων: ”Κατάπτυστη απόφαση και παρέμβαση στη δράση ενός συνδικαλιστικού οργάνου”

Για «κατάπτυστη απόφαση» εγκαλεί την υπουργό Πολιτισμού το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, εξαιτίας της απόφασής της να «αποβάλει» το Σύλλογο Αρχαιολόγων από κτήριο της οδού Ερμού.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΚΚΕ, για «ανοιχτή παρέμβαση στη δράση ενός συνδικαλιστικού οργάνου, εξαιτίας της πραγματοποίησης εκδήλωσης για το πολύνεκρο ναυάγιο των ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου», κάτι που, όπως υποστηρίζει, «αποδεικνύει πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με τη λογοκρισία και τον εκφοβισμό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός των άλλων, δείχνει και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εντείνει τη βάρβαρη πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού σε βάρος των ξεριζωμένων, επιβάλλοντας “σιγή νεκροταφείου” σε κάθε φωνή εναντίωσης».

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική, προσθέτει, «η προκλητική προπαγάνδα των τελευταίων ημερών για τις νέες υπερδομές-φυλακές στα νησιά. Όμως, ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της για το έγκλημα στην Πύλο. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ερώτηση με συγκεκριμένα ερωτήματα για το ναυάγιο, στα οποία η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Όσο για τον “ευφάνταστο” ισχυρισμό ότι μια εκδήλωση για την τραγωδία της Πύλου δεν έχει σχέση με τον πολιτισμό, προτείνουμε στους κυβερνώντες να διαβάσουν για τον αρχαίο θεσμό της ικεσίας και την ανάγκη προστασίας των ικετών. Γιατί Πολιτισμός πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα