Θρήνος στη Χαβάη: Στους 96 οι νεκροί από τις φωτιές – Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

 Θρήνος στη Χαβάη: Στους 96 οι νεκροί από τις φωτιές – Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

Η μακάβρια λεπτομέρεια είναι πως τα απανθρακωμένα πτώματα είναι σε τέτοια κατάσταση που διαλύονται κατά τη μεταφορά τους

Μία εβδομάδα μετά την φονική πυρκαγιά και μόνο δύο από τους 96 νεκρούς έχουν αναγνωριστεί. Η μακάβρια λεπτομέρεια είναι πως τα απανθρακωμένα πτώματα είναι σε τέτοια κατάσταση που διαλύονται κατά τη μεταφορά τους. Εκπαιδευμένοι σκύλοι στον εντοπισμό πτωμάτων ερευνούν στα αποκαΐδια της πόλης αναζητώντας θύματα.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, ενώ εκατοντάδες παρέμειναν αγνοούμενοι. “Περιμένω ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν”, είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Χαβάης, Τζος Γκριν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο χειρότερος αριθμός νεκρών που έχει καταγραφεί ποτέ από μια πυρκαγιά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το NFPA, είναι 1.152, από τη φωγιά Peshtigo στο Ουισκόνσιν το 1871, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι επιστήμονες του κλίματος λένε ότι τέτοιες θανατηφόρες πυρκαγιές θα γίνουν πιο συχνές, καθώς επιδεινώνεται η κλιματική κρίση.

Η Lahaina έχει καταγράψει τον χειρότερο αριθμό θανάτων στη σύγχρονη εποχή. Το 2018, η πυρκαγιά του Camp στην Καλιφόρνια σκότωσε 86 άτομα.

Σχετικά Άρθρα