Γερμανία: Απαισιόδοξο το Υπουργείο Οικονομίας – Δεν βλέπει προοπτικές βιώσιμης ανάκαμψης το 2023

 Γερμανία: Απαισιόδοξο το Υπουργείο Οικονομίας – Δεν βλέπει προοπτικές βιώσιμης ανάκαμψης το 2023

Η οικονομία της Γερμανίας δεν αναμένεται να δει βιώσιμη ανάκαμψη εντός του 2023, με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία τα σχετικά με τις νέες παραγγελίες και με το επιχειρηματικό κλίμα, ανέφερε τη Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας, στη μηνιαία έκθεσή του. “Στο εσωτερικό επίπεδο, η αναμενόμενη ήπια ανάκαμψη στην ιδιωτική κατανάλωση, τις υπηρεσίες και τις επενδύσεις δίνει κάποια πρώτα σημάδια ελπίδας, τα οποία αναμένεται να ισχυροποιηθούν καθώς θα προχωρά το έτος”, τονίζει το γερμανικό Υπ. Οικονομίας.

“Την ίδια ώρα, η ακόμη ανίσχυρη εξωτερική ζήτηση, οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές αβεβαιότητες, τα ακόμη υψηλά επίπεδα αυξήσεων τιμών και οι ολοένα και πιο παρατηρήσιμες επιπτώσεις της νομισματικής σύσφιξης αποτρέπουν μια βιώσιμη και σταθερή οικονομική ανάκαμψη”, συμπληρώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει από την πλευρά του το πρακτορείο Bloomberg, η γερμανική βιομηχανία αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα λόγω της μειωμένης ζήτησης από πλευράς Κίνας, της έλλειψης εργατικού δυναμικού και της σφιχτής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ρόλο παίζουν και τα “απόνερα” της ενεργειακής κρίσης του 2022.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να είναι η μόνη μεταξύ εκείνων της G7 που θα παρουσιάσει συρρίκνωση το 2023.

Σχετικά Άρθρα