Φαράγγι Σαμαριάς: Στη ΜΕΘ ο τουρίστας που ακρωτηριάστηκε – Παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του

 Φαράγγι Σαμαριάς: Στη ΜΕΘ ο τουρίστας που ακρωτηριάστηκε – Παραμένει κρίσιμη η κατάστασή του

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς για έναν Ισπανό τουρίστα, ο οποίος το πρωί της Κυριακής (13/08) και ενώ περπατούσε καταπλακώθηκε από βράχο ύστερα από κατολίσθηση που σημειώθηκε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Χανιά.

Αμέσως μετά τον σεισμό σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο Φαράγγι στης Σαμαριάς και ενώ βρίσκονταν στην περιοχή αρκετοί τουρίστες, ωστόσο για τον 45χρονο τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα, αφού το προσωπικό της Ασφάλειας του Φαραγγιού τον εντόπισαν να έχει καταπλακωθεί από βράχους με το δεξί του πόδι να έχει εγκλωβιστεί κάτω από βράχο.

Γρήγορα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή του με 8 οχήματα, 25 υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, την 3η ΕΜΑΚ, την 3η ΕΜΟΔΕ, και 2 ελικόπτερα.

Εσπευσμένα ο Ισπανός τουρίστας μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο το χωριού, απ’ όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κρίνεται σοβαρή, με τους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων να μην μπορούν να σώσουν το πόδι του περιπατητή, το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού.

Ο άτυχος άνδρας, όπως αναφέρει το flashnews κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (13/08) ολοκληρώθηκε το χειρουργείο και ο ακρωτηριασμός του 45χρονου και αμέσως διασωληνώθηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σχετικά Άρθρα