Πειθαρχική έρευνα για τον δήμαρχο Ναυπλίου-Άφηνε σκουπίδια και περιττώματα στην εξώπορτα του πολιτικού του αντιπάλου!

 Πειθαρχική έρευνα για τον δήμαρχο Ναυπλίου-Άφηνε σκουπίδια και περιττώματα στην εξώπορτα του πολιτικού του αντιπάλου!

Το γεγονός πως ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος παραδέχθηκε πως άφηνε σκουπίδια και περιττώματα στην πόρτα του υποψηφίου για τον Δήμο Δημήτρη Ορφανού, έφερε την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ανάρτηση Λιβάνιου.

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ναύπλιο μετά τον σάλο που έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου πως άφηνε τα σκουπίδια του στην πόρτα του σπιτιού του πολιτικού του αντιπάλου και υποψήφιου για τη δημαρχία, Δημήτρη Ορφανού, ενέργεια την οποία χαρακτήρισε ως “ανταποδοτική πράξη”.

Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ, Θοδωρής Λιβάνιος, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας.

Ο κ. Λιβάνιος αναφέρει στην ανάρτησή του:

“Τα γεγονότα στο Ναύπλιο -εφόσον επιβεβαιωθούν και από την έρευνα- δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές κρίνουν το μέλλον του τόπου μας. Ήδη τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα τέθηκαν υπόψη του αρμόδιου Αποκεντρωμένου Γραμματέα, ο οποίος αποφάσισε την εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο Ναυπλιέων”.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κωστούρος, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, αφού υποστήριξε πως το τελευταίο διάστημα έγινε στόχος “ύβρεων και συκοφαντιών”, παραδέχτηκε πως προχώρησε σε μία “ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα”.

“Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου.

Δεν απάντησα, δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη, όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις.

Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού.

Ήταν λάθος πράξη, εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης.

Προχωρώ μπροστά, με τα λάθη και τις παραλείψεις μου, τώρα ακόμα πιο δυνατά!”.

“Άφηνε απειλητικά σημειώματα και κόπρανα ζώων”

Την ίδια ώρα πάντως, καταγγελίες κατά του Δημάρχου κάνουν λόγο και για άλλες απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανού.

Όπως αναφέρει στην τοπική ιστοσελίδα anagnostis ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς “ντροπή ο Δήμαρχος της πρώτης πρωτεύουσας του νεότερου Ελληνικού κράτους να καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες κατά αντιπάλου του, υποψηφίου δημάρχου. Απειλητικά σημειώματα, σκουπίδια και κόπρανα ζώων πετούσε στην πόρτα του αντιπάλου του. Ποιος; Ένας εν ενεργεία Δήμαρχος. Ο Δήμαρχος μας.

Πόση κατηφόρα ακόμα και εξευτελισμός. Η αλαζονεία, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί και εκβιασμοί κατά δημοτών και υποψηφίων φέρνουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Τον εξευτελισμό και την απώλεια της υστεροφημίας. Να παραιτηθεί τώρα. Προσβάλει έναν ολόκληρο ιστορικό δήμο. Δεν μας αξίζει ένας τέτοιος Δήμαρχος”.

Σχετικά Άρθρα