ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Λαφτσή

 ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε η Λαφτσή

Έδινε «συγχαρητήρια» στο τουρκικό Προξενείο για την «παρέμβασή» του στις εθνικές εκλογές, αφήνοντας αιχμές για τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον νομό, Φερχάτ Οζγκιούρ

Την παραίτηση της από μέλος του κόμματος υπέβαλε η Ελένη Λαφτσή, δικηγόρος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο δήμο Κομοτηνής, μετά την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, το τελευταίο διάστημα.

Αφορμή για την παραπομπή, την οποία η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα εξέταζε στην ολομέλεια της σήμερα το απόγευμα αποτέλεσε ανάρτηση της με την οποία έδινε «συγχαρητήρια» στο τουρκικό Προξενειο για την «παρέμβασή» του στις εθνικές εκλογές, αφήνοντας αιχμές για τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον νομό, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Στην δήλωση παραίτησης της η κ. Λαφτσή αναφέρει πως “δεν μπορώ να αποδεχτώ να βρίσκομαι διαρκώς σε θέση απολογούμενης για τη στάση ενός κόμματος που ανέχεται και συγκαλύπτει τις συμπεριφορές του μουσουλμάνου βουλευτή του. Συμπεριφορές ανοιχτής συνδιαλλαγής με τον παράτυπο «εκλεγμένο» Μουφτή και τους μηχανισμούς του, καθώς και τη νομιμοποίηση από την πλευρά του του παρεμβατικού ρόλου αρχής τρίτης χώρας στα τοπικά πολιτικά πράγματα, με μόνο στόχο την προσωπική του ανέλιξη” όπως προσθέτει, λέγοντας πως “Δυστυχώς όλα αυτά ήταν σε πλήρη γνώση της ηγεσίας του κόμματος-τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια- αφού τα κατέθετε επώνυμα, μεγάλο τμήμα στελεχών του κόμματος στη Ροδόπη”.

“Για να μιλάμε λοιπόν ειλικρινά, πρόκειται ουσιαστικά για προειλημμένη απόφαση, με πολιτική στόχευση τη νομιμοποίηση εκ των υστέρων, όλων όσων έχουν διαμειφθεί στην περιοχή” τονίζει ακόμη από μέρους της η κ. Λαφτσή, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για στελέχη του κόμματος, όπως «πρώην υπουργός με την προσωπική του θέση για απογραφή των συνιστωσών της μειονότητας, που προκάλεσε απάντηση στην τελευταία Κ.Ε, ότι ρίχνει νερό στον μύλο του Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας το δηθέν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε ίσα δικαιώματα”.

“Άντεξα το ισχυρό σοκ της εκλογικής μας συντριβής, δεν μπορώ όμως να αντέξω την εκκωφαντική σιωπή και μια αδύναμη κομματική εξουσία, που αποδέχεται κρίσιμα θέματα που συμβαίνουν και αφορούν τη Θράκη ,να αντιμετωπίζονται, όχι ανάλογα με τη σοβαρότητα που έχουν, αλλά με πειθαρχικά μέτρα ενάντια σε όσους αναδεικνύουν αυτά τα προβλήματα και διατυπώνουν άποψη για την αντιμετώπισή τους”, καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα