Ξαφνική αλλαγή του καιρού – Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι

 Ξαφνική αλλαγή του καιρού – Επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι

Χαλάει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι κιόλας, όπως ενημερώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που κάνει λόγο για βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην κατηγορία 1 (χαμηλή).

Βροχές κατά περιόδους αναμένονται στον νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες.

Στους προγνωστικούς χάρτες, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 12:00 – 15:00 και 15:00 – 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης 10/08.

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, προειδοποιεί για μεγάλη πιθανότητα κεραυνών, βροχόπτωσης ακόμα και χαλάζι.

«Την Πέμπτη 10/8 με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα-καταιγίδα, φαινόμενα που ίσως έχουν και τη μορφή μπουρινιού και συνοδεύονται πρόσκαιρα από έντονη βροχόπτωση, πολύ δυνατό άνεμο ή και χαλάζι. Οι χρονικές περίοδοι εκδήλωσης των παραπάνω φαινομένων δίνονται κατά προσέγγιση» έγραψε και δημοσίευσε σχετικό χάρτη.

Σχετικά Άρθρα