Νέα Φιλαδέλφεια: Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο – Στο μικροσκόπιο DNA και κινητά – Μαρτυρία για τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη: “Αδερφέ χτυπήθηκα”…

 Νέα Φιλαδέλφεια: Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο – Στο μικροσκόπιο DNA και κινητά – Μαρτυρία για τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη: “Αδερφέ χτυπήθηκα”…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προανακριτικές διαδικασίες για τους 105 συλληφθέντες χούλιγκαν για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, τη Δευτέρα. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών που έχουν αναλάβει την υπόθεση και θα απολογούνται ανά ομάδες. Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι η διαδικασία έχει καθυστερήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η 25η τακτική ανακρίτρια εκδίδει τις σχετικές διατάξεις για τη λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους, διαδικασία που δεν έλαβε χώρα κατά την προανάκριση.

Η λήψη γενετικού υλικού από όλους τους συλληφθέντες θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετικό αίτημα του προϊσταμένου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας, Χριστόφορου Λινού, και τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Μαρίας Γκανέ, ορίστηκαν τρεις ανακριτές και συγκεκριμένα η 25η τακτική ανακρίτρια, με επίκουρους τον 14ο τακτικό ανακριτή και την 20ή τακτική ανακρίτρια.

Όλοι τους υπηρετούν στο τρέχον τμήμα θερινών διακοπών και ενώπιόν τους θα απολογηθούν τις προσεχείς ημέρες οι κατηγορούμενοι, που αριθμούν τους 105 έως τώρα.

Η ανάθεση της κύριας ανάκρισης σε τρεις δικαστικούς λειτουργούς κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης και της ιδιαίτερης έρευνας που απαιτείται.

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα
Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)
έκρηξη (κακούργημα)
κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)
διατάραξη κοινής ειρήνης
επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
φθορά ξένης ιδιοκτησίας
βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου )
παράνομη οπλοφορία
οπλοχρησία
κατοχή φωτοβολίδων
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, η δίωξη δεν έχει προσωποποιηθεί από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς αναμένονται και άλλα στοιχεία προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του δράστη που αφαίρεσε τη ζωή του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Στο μικροσκόπιο τα κινητά και το DNA των συλληφθέντων

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν τα κινητά όλων των συλληφθέντων, ενώ παράλληλα εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο, με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια, τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα συνέλεξαν οι Αρχές από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης, βρέθηκαν δεκάδες αντικείμενα τα οποία είχαν πάνω τους αίμα, όπως μια ξύλινη τάβλα με καρφιά, αλλά και μπουκάλια, μάσκες, γάντια, φωτοβολίδες, επικαλαμίδες, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κοντάρια, μπουκάλια με εύφλεκτα υγρά κ.α.

Οι τελευταίες στιγμές του Μιχάλη

Τις δραματικές τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, του φίλου της ΑΕΚ που έπεσε νεκρός κατά την επίθεση των Κροατών χούλιγκανς και των Ελλήνων συνεργών τους το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιέγραψε φίλος του που βρέθηκε δίπλα του μετά το μοιραίο για τον άτυχο νέο χτύπημα στη βραχιόνια αρτηρία.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ”αδερφέ χτυπήθηκα” και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… Και να είναι εκείνο το παιδί» είπε αρχικά στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος, ο φίλος του 29χρονου Μιχάλη.

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισέ στο περίπτερο το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί» συνέχισε την περιγραφή των τελευταίων μαρτυρικών στιγμών για τον Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος διήνυσε μια απόσταση 100 μέτρων από το σημείο που χτυπήθηκε με μαχαίρι μέχρι να κρυφτεί σε ένα περίπτερο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Σχετικά Άρθρα