Δολοφονία Κατσουρή: Κροατικά ΜΜΕ αναφέρουν τα ονόματα των συλληφθέντων – Τα προφίλ τους

 Δολοφονία Κατσουρή: Κροατικά ΜΜΕ αναφέρουν τα ονόματα των συλληφθέντων – Τα προφίλ τους

Στα ΜΜΕ της Κροατίας έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα των συλληφθέντων χούλιγκαν που εμπλέκονται στα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Ένα από αυτά αφορά τον Τόμισλαβ Τέρζιτς, πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό, ο οποίος εργάζεται σε μεγάλη εταιρία του Ζάγκρεμπ αλλά είναι και των ηγετικών στελεχών των Bad Blue Boys (σύμφωνα με κάποιους πρόκειται για τον πρόεδρο του συνδέσμου).

Ο Τέρζιτς το 2019 ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Ζάγκρεμπ στο περιθώριο του αγώνα Λοκομοτίβα-Χάιντουκ όταν οι BBB είχαν στήσει καρτέρι και επιτέθηκαν στους οπαδούς της Χάιντουκ.

Imamo

Το δεύτερο όνομα που προκαλεί εντύπωση είναι αυτό του 25χρονου Ιβάν Λούλιτς, ο οποίος εργάζεται ως προπονητής σε σχολή καράτε.

«Ναι είναι αλήθεια ότι συνελήφθη. Έχω μείνει έκπληκτος γιατί παρόλο το πάθος του για την Ντινάμο δεν πίστευα ότι μπορούσε να είναι μπλεγμένος σε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της σχολής αποκαλύπτοντας πως η οικογένεια του έχει προσλάβει Κροάτη δικηγόρο ο οποίος έρχεται στην Αθήνα για τον εκπροσωπήσει.

Στους συλληφθέντες βρίσκεται επίσης και ο Ντrάγκαν Κ. ο οποίος είναι Κροατικής καταγωγής, αλλά Αυστριακός πολίτης και είναι γνωστός ως ένας εκ των αρχηγών της κερκίδας της Ραπίντ Βιέννης (επίσης αδελφοποιημένοι με τον ΠΑΟ).

Στα κροατικά ΜΜΕ επαναλαμβάνεται η θεωρία περί για «ραντεβού» των οπαδών ΑΕΚ και Ντινάμο (το οποίο αναφέρεται και στο έγγραφο της ΥΑΒΑΧ, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα), ωστόσο υπάρχει και μία ακόμη αποκάλυψη.

«Συμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, οι διοργανωτές του ταξιδιού, οι επικεφαλείς των BBB κατάφεραν να διαφύγουν από την Ελλάδα για την Ιταλία ακτοπλοϊκώς, προλαβαίνοντας τους ελέγχους της ελληνικής αστυνομίας που άργησε και σ’ αυτό το κομμάτι».

Και οι αιχμές για την ΕΛ.ΑΣ (αλλά και την ελληνική πλευρά γενικότερα) συνεχίζονται καθώς αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί για κανέναν από τους συλλήφθέντες το οποιοδήποτε στοιχείο (ποινικό μητρώο, κλπ).

Σχετικά Άρθρα