Ανακοίνωση UEFA: Ζητά λεπτομερή αναφορά από τις ελληνικές αρχές για την δολοφονία Κατσουρή

 Ανακοίνωση UEFA: Ζητά λεπτομερή αναφορά από τις ελληνικές αρχές για την δολοφονία Κατσουρή

Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Πέμπτης (10/8), η UEFA τόνισε πως έχει ζητήσει λεπτομερή αναφορά από την ελληνική Αστυνομία, για όσα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώστε να διαπιστώσει αν χρειάζεται να λάβει πιο αυστηρά μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Στις 8 Αυγούστου 2023, ύστερα από τα φρικιαστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, τα οποία οδήγησαν στον χαμό μιας ζωής, η UEFA κοινοποίησε τις αποφάσεις της για αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που επρόκειτο να διεξαχθεί την ίδια ημέρα.

Μετά από αυτή την απόφαση, η UEFA βρίσκεται επί του παρόντος σε επαφές με τις ελληνικές εθνικές αρχές και έχει ζητήσει να λάβει λεπτομερή αναφορά των περιστατικών προκειμένου να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την κατάσταση από πλευράς ασφάλειας και να λάβει τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα.

Τα επόμενα βήματα και τυχόν μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

ΑΕΚ: Άμεση και βαρύτατη τιμωρία τώρα

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή της στις 8 Αυγούστου, η ΑΕΚ ζητά την τιμωρία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Πώς είναι δυνατόν μετά από την βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη από μια αγέλη αλητών εγκληματιών από την Κροατία, η ΑΕΚ να μπει σε αγωνιστικό χώρο και να παίξει αντίπαλος με την συγκεκριμένη ομάδα», αναρωτιόταν μεταξύ άλλων, ενώ προσέθετε:

«Ο δρόμος είναι ένας: Άμεση και βαρύτατη τιμωρία τώρα! Ο πολιτισμένος ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός κόσμος αυτό περιμένει. Το ίδιο και η ΑΕΚ!»

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΑΕΚ

«Το ίδιο ακριβώς ερώτημα που βασανίζει τους φιλάθλους μας και το διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες με κάθε τρόπο, βασανίζει και εμάς: Πώς είναι δυνατόν μετά από την βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη από μια αγέλη αλητών εγκληματιών από την Κροατία, η ΑΕΚ να μπει σε αγωνιστικό χώρο και να παίξει αντίπαλος με την συγκεκριμένη ομάδα;

Θα είναι στις κερκίδες κάποιοι εκ των δολοφόνων του; Θα είναι οι σύντροφοι τους στην εγκληματική δράση που σήμερα πανηγυρίζουν στα social media για τον φόνο που διέπραξαν οι φίλοι τους; Αυτοί που βρίζουν τον κόσμο μας και περηφανεύονται για τον φόνο που διέπραξαν οι συνοδοιπόροι τους στο οργανωμένο έγκλημα;

Ποιος αλήθεια μας υποχρεώνει να παίξουμε αυτούς τους αγώνες με το αίμα του δολοφονημένου οπαδού μας και των άλλων βαριά τραυματιών να στάζει; Όταν όλοι γνωρίζουν πως αυτοί που ήρθαν εδώ για να σκοτώσουν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού με τον οποίο πρέπει εμείς να παίξουμε ποδόσφαιρο;

Το lobbying των Κροατών στο πλαίσιο της UEFA, έχει τελικά μεγαλύτερη βαρύτητα από την ανθρώπινη ζωή που πήραν οι δολοφόνοι; Και το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απαιτεί να βάλουμε τους παίκτες μας να παίξουν ποδόσφαιρο στο άντρο τους σαν να μη συνέβη τίποτα;

Ο δρόμος είναι ένας: Άμεση και βαρύτατη τιμωρία τώρα! Ο πολιτισμένος ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός κόσμος αυτό περιμένει. Το ίδιο και η ΑΕΚ!».

Σχετικά Άρθρα