Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για τον αποψινό αγώνα

 Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για τον αποψινό αγώνα

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟ – ΝΤΝΙΠΡΟ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία στην Αθήνα, με τον αποψινό ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού – Μαρσέιγ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, να αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας μέσα στο ήδη τεταμένο κλίμα μετά τα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έρχονται ως συνέχεια στις προσπάθειες να αποτραπούν τυχόν νέες επιθέσεις μεταξύ οργανωμένων οπαδών, καθώς εδώ και ώρες υπάρχουν πληροφορίες για «απόβαση» οπαδών της Μαρσέιγ, της ιταλικής Λιβόρνο αλλά και της Γερμανικής Ζανκτ Πάουλι που έχουν αδελφικές σχέσεις με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Συγκεντρώσεις εκδίκησης

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει αναρτήσεις σε οπαδικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων απευθύνεται κάλεσμα σε οργανωμένους οπαδούς για συμπλοκές.

Σε μήνυμα γινόταν λόγος για συγκεντρώσεις οπαδών της Ένωσης σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα Πατήσια και το Μαρούσι, με στόχο επιθέσεις κατά οπαδών του Παναθηναϊκού που θα πηγαίνουν στη Λεωφόρο για το ματς με την Μαρσέιγ. Ο φόβος νέων επεισοδίων είναι πολύ μεγάλος και τα όσα είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας προκαλούν τεράστια ανησυχία.

“Προσοχή: Δε βαράμε οικογένειες, πατεράδες με γιους και μικρά παιδιά”, αναφέρει το σχετικό μήνυμα, ενώ υπάρχει και κεντρικός τίτλος που αναφέρει: “Εκδίκηση για τον Μιχάλη”!

“Αστακός” η Αθήνα

Εξάλλου, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο αρχηγείο, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν αντίποινα από πλευράς οπαδών της ΑΕΚ για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ομάδας, Μιχάλη Κατσουρή, που συνέβη κατά την διάρκεια της επιδρομής των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟ.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν ισχυρές δυνάμεις γύρω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού καθώς επίσης και περιμετρικά, με περιπολίες που θα φθάνουν μέχρι και το Γαλάτσι. Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις θα βρίσκονται ακόμα και μέσα στους συρμούς του Μετρό φοβούμενοι μεμονωμένες επιθέσεις σε φιλάθλους που θα πηγαίνουν στο γήπεδο.

Μετά το φιάσκο των ανυπάρκτων μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, η αστυνομία τρέμει στο ενδεχόμενο να υπάρξει οποιοδήποτε περιστατικό βίας με αφορμή το σημερινό αγώνα. Στην Αθήνα, θα ενισχυθούν τα μέτρα ακόμα και με διμοιρίες από την επαρχία, ενώ η εντολή που έχει δοθεί είναι από νωρίς το μεσημέρι να υπάρχουν αυξημένες περιπολίες σε όλα τα κομβικά σημεία.

Επιπλέον, από νωρίς θα διακοπεί η κυκλοφορία γύρω από το γήπεδο και δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση από κανέναν χωρίς εισιτήριο.

Σχετικά Άρθρα