“Οι οπαδοί της Ντιναμό θα πήγαιναν στη Λεωφόρο”!

 “Οι οπαδοί της Ντιναμό θα πήγαιναν στη Λεωφόρο”!

Δεδομένη θεωρούν στην Κροατία ότι θα ήταν η παρουσία των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ -που ταξίδεψαν στην Ελλάδα- στη Λεωφόρο, για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ.

Τα τρομερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, με την επιδρομή των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, συνεχίζει να είναι πρώτο θέμα στον κροατικό Τύπο. 

Σε νεότερο δημοσίευμα μάλιστα, από την «jutarnji.hr», επισημαίνεται η αδελφοποίηση μεταξύ των οπαδών της Ντιναμό και του Παναθηναϊκού, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι οπαδοί της κροατικής ομάδας που ταξίδεψαν στην Ελλάδα “θα πήγαιναν σίγουρα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ, αν δεν μπορούσαν να πάνε στο γήπεδο της ΑΕΚ”. 

“Μετά την αιματηρή νύχτα στην Αθήνα, για πρώτη φορά συνέβη κάτι που από θαύμα -ευτυχώς- δεν είχε συμβεί νωρίτερα κι αυτό είναι ένας θάνατος κατά τη διάρκεια (αυτή τη φορά νωρίτερα) αγώνα ενός κροατικού ποδοσφαιρικού συλλόγου. Αυτή ήταν μία προαναγγελθείσα εδώ και χρόνια τραγωδία, γιατί η ιστορία των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών είναι πολύ μεγάλη και υπερβολικά εκτεταμένη και οι ΒΒΒ (οργανωμένοι της Ντιναμό) και οι Torcida (οργανωμένοι της Χάιντουκ) προβάλουν εδώ και δεκαετίες ως πολύ επικίνδυνες ομάδες στην ευρωπαϊκή σκηνή των χούλιγκαν”, προσθέτει το δημοσίευμα. 

Μάλιστα, σημειώνουν ότι κάποτε οι δύο σύνδεσμοι των οπαδών της Ντιναμό και της Χάιντουκ ήταν αδελφοποιημένοι, ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία πολύ μεγάλη κόντρα μεταξύ τους.

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα