Νέα Φιλαδέλφεια: Οι εκ των υστέρων εξηγήσεις της ΕΛΑΣ για την φονική επιδρομή των χούλιγκανς

 Νέα Φιλαδέλφεια: Οι εκ των υστέρων εξηγήσεις της ΕΛΑΣ για την φονική επιδρομή των χούλιγκανς

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Πρόκειται για εκ των υστέρων προσπάθεια να δικαιολογηθεί η πλήρης απουσία της Αστυνομίας καθ΄ όλη την διάρκεια της “καθόδου” του κονβόϊ με τους χούλιγκανς της Ντιναμό από τα σύνορα έως την Αθήνα και τον τρόπο που κινήθηκαν μέχρι να φτάσουν με τρένο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΕΛΑΣ ομολογεί επίσης πως οι ακροδεξιοί στην πλειονότητά τους Κροάτες χούλιγκανς είχαν Έλληνες συνεργούς (από τους οργανωμένους του ΠΑΟ, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία), προκειμένου να ενισχύσει την άποψη περί “οργανωμένου σχεδίου”. Ωστόσο, καμία πληροφορία δεν είχε η αρμόδια διεύθυνση της Αστυνομίας ότι στήνεται “σκηνικό θανάτου”;

Ο νεκρός Έλληνας οπαδός της ΑΕΚ που τραυματίστηκε θανάσιμα, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόλις 22 ετών. Από τους οκτώ συνολικά τραυματίες, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από χτύπημα με πέτρα, νοσηλεύεται ένας 17χρονος Κροάτης. Πληροφορίες κάνουν αναφορές ακόμα και για τραυματισμό ενός 13χρονου κοριτσιού.

Ο νεαρός Έλληνας διακομίσθηκε μαζί με άλλους οπαδούς στον Ερυθρό Σταυρό, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά από μαχαίρι και δυστυχώς τα ξημερώματα της Τρίτης (08/08), υπέκυψε στα τραύματα του.

Κατά την διάρκεια των άγριων επεισοδίων έγιναν συνολικά 96 συλλήψεις και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και ανακρίνονται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Προκύπτουν σοβαρές ευθύνες της ΕΛΑΣ που παρότι μιλά για “οργανωμένο σχέδιο” εμφανίζεται σαν να μην κατάλαβε τίποτε μέχρι την στιγμή που οι χούλιγκανς (λέγεται ότι υπήρξε συνδρομή και χούλιγκανς του ΠΑΟ) έφτασαν έξω από το γήπεδο Opap Arena.

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων», αναφέρει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ.

Και συνεχίζει: «Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

Σχετικά Άρθρα