Αναβάλλεται ο αγώνας ΑΕΚ-Ντιναμό – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το χρονικό (vids)

 Αναβάλλεται ο αγώνας ΑΕΚ-Ντιναμό – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Όλο το χρονικό (vids)

Την απόφαση να αναβάλλει τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ έλαβε η UEFA.

Τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά την επιδρομή 150 χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είχαν αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ και τον τραυματισμών δεκάδων ανθρώπων. 

Στη σύσκεψη ασφαλείας που πραγμτοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (8/8), η οποία διεξήχθη σε κλίμα μεγάλης έντασης, αποφασίστηκε από την UEFA η αναβολή της αναμέτρησης. 

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «120 Κροάτες με Έλληνες συνεργούς στην επίθεση – Έχουν συλληφθεί 98 άτομα»

Η Ελληνική Αστυνομία στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως περίπου 100-120 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδρασαν «μαζί με Έλληνες οπαδούς – συνεργούς τους» που βρέθηκαν στον Περισσό.

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

https://twitter.com/hooliganscz1999/status/1688695173281177600?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1688695173281177600%7Ctwgr%5E2cf6d7eff5d3190cd7b2ea43355d67a278228015%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Fpodosfairo%2F1109617_tragodia-sti-nea-filadelfeia-nekros-22hronos-opados-tis-aek-olo-hroniko-tis

ΑΕΚ: «Απόλυτα υπεύθυνες Ντιναμό και αστυνομία» – Αποχώρησε από τη σύσκεψη η Ένωση

Ευθύνες στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ρίχνει η ΑΕΚ για τα χθεσινά επεισόδια, με την ΠΑΕ να αποχωρεί από τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας.

Σε έξαλλη κατάσταση ήταν οι διοικούντες της ΑΕΚ στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα της Ένωσης με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην οποία παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της κροατικής ομάδας.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, έκανε μια δήλωση από πλευράς ΑΕΚ, πριν την έναρξη της σύσκεψης, καταλογίζοντας την απόλυτη ευθύνη στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του οπαδού της Ένωσης.

«Αυτή τη στιγμή θεωρούμε αδιανόητο και παρανοϊκό να ξεκινάμε και να συμμετέχουμε σε μια σύσκεψη, στην οποία είναι παρόντες και εκπρόσωποι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ θρηνούμε την απώλεια της ζωής του οπαδού μας και έχουν συμβεί όσα έγιναν χθες», ανέφερε.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε απόλυτα υπεύθυνη τη Ντιναμό, που γνώριζε για την οργανωμένη μετακίνηση 150 οπαδών της από το Ζάγκρεμπ για την Αθήνα, ίσως και για τις προθέσεις τους. Ωστόσο, στη χθεσινή σύσκεψη, δεν ενημέρωσε την ΑΕΚ και την ελληνική αστυνομία, παρά μόνο για το ενδεχόμενο 30 οπαδοί της να έχουν πάρει εισιτήρια να μπουν στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

https://twitter.com/hooliganscz1999/status/1688699410102865920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1688699410102865920%7Ctwgr%5E2cf6d7eff5d3190cd7b2ea43355d67a278228015%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Fpodosfairo%2F1109617_tragodia-sti-nea-filadelfeia-nekros-22hronos-opados-tis-aek-olo-hroniko-tis

Θα μπορούσε η Ντιναμό να έχει ενημερώσει και να υποστηρίξει τη θέση της ΑΕΚ για μέτρα ασφαλείας χθες στο γήπεδο. Όμως δεν έκανε τίποτα από αυτά και γι’ αυτό η Ένωση τη θεωρεί ως μια από τους δύο υπεύθυνους για τα όσα τραγικά έγιναν χθες.

Συνεχίζοντας ο Γιώργος Κοσμάς ανέφερε ότι «δεύτερος υπεύθυνος είναι η ελληνική αστυνομία, η οποία επέτρεψε σε αυτό το κονβόι να διασχίσει όλη την ελληνική επικράτεια και να κάνουν ανενόχλητα το ραντεβού που είχαν με οπαδούς-εγκληματίες άλλης ελληνικής ομάδας και από κοινού τους επέτρεψε να φτάσουν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η ελληνική αστυνομία είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι για όσα έγιναν χθες το βράδυ».

Αυτός είναι ο Μιχάλης που έχασε τη ζωή του

Οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με τις εκθέσεις των έμπειρων αναλυτών της Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ και της Europol, θεωρούνται οι πιο σκληροί στην Ευρώπη.

Το κομβόι των 25 αυτοκινήτων, έφθασε στη χώρα μας χθες προς το βράδυ και οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν.

Είχαν μαζί τους μαχαίρια και ρόπαλα για να κάνουν το κακό. Ο Μιχάλης από την Ελευσίνα, οπαδός της ΑΕΚ, βρισκόταν έξω από το γήπεδο, όπως και εκατοντάδες άλλοι οπαδοί για να ζήσουν το όνειρό τους στην «Αγία Σοφία» καθώς ο σημερινός αγώνας με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Champions League, είναι ο πρώτος αγώνας της Ένωσης στα ευρωπαϊκά κύπελλα στο νέο της γήπεδο.

Κατεβαίνοντας στο σταθμό Πευκάκια, οι περίπου 120 σκληροί χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ κινούνται με ρόπαλα και μαχαίρια από την πίσω πλευρά του γηπέδου.

Του κάρφωσε το μαχαίρι

Ήταν μια καταδρομική επίθεση θανάτου. Εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο σημείο, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν. Ένας από τους Κροάτες βγάζει το μαχαίρι και το καρφώνει στο μπράτσο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Η κοφτερή λεπίδα, βρίσκει αρτηρία και η αιμορραγία είναι ακατάσχετη. Ο Μιχάλης από την Ελευσίνα, σωριάζεται πνιγμένος στο αίμα στο οδόστρωμα. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον χτυπούν με ρόπαλα στο κεφάλι.

Ο νεαρός μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα πεθαίνει.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας, που μέσα από βίντεο και μαρτυρίες έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, εκτιμούν πως ο μαχαιροβγάλτης δολοφόνος του Μιχάλη βρίσκεται ανάμεσα στους 98 συλληφθέντες.

Σχετικά Άρθρα