Φωτιές: Μαίνονται σε Τρίπολη και Σέρρες – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

 Φωτιές: Μαίνονται σε Τρίπολη και Σέρρες – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην θέση Άγιος Βλάσης, στην Τρίπολη Αρκαδίας και στο Βαμβακόφυτο Σερρών. Η φωτιά στην Τρίπολη έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, σε λόφο έξω από την πόλη και σχετικά κοντά στο νοσοκομείο, έχει πάρει διαστάσεις χωρίς να κινδυνεύει όμως η κατοικημένη περιοχή ή το νοσοκομείο και έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής εκτιμάται πως οι ισχυρότατες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο σημείο θα μπορέσουν να οριοθετήσουν εγκαίρως το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με το Arcadiaportal, υπάρχει ανησυχία για το Μαίναλο, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να απειλούνται σπίτια. Όπως ανέφεραν κάτοικοι στην τοπική ιστοσελίδα, πριν από την εκδήλωση της φωτιάς ακούστηκαν εκρήξεις.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 58 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα και στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Φωτιά και στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 17:30 σε ξερά χόρτα.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς. Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Σχετικά Άρθρα