Κίνημα για ελεύθερες παραλίες: “Λαβράκια” έπιασαν οι ελεγκτές και σε Κέρκυρα-5 μαγαζιά είχαν κάνει παράνομη κατάληψη με ομπρελοκαθίσματα

 Κίνημα για ελεύθερες παραλίες: “Λαβράκια” έπιασαν οι ελεγκτές και σε Κέρκυρα-5 μαγαζιά είχαν κάνει παράνομη κατάληψη με ομπρελοκαθίσματα

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Κοντογυαλό και τη Γλυφάδα Κέρκυρας, εντοπίστηκαν πέντε επιχειρήσεις να έχουν καταλάβει παράνομα χώρους του αιγιαλού, με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα

Το κίνημα της πετσέτας εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και οι πιέσεις που ασκούν οι πολίτες για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της χώρας, φαίνεται πως έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Μετά τους εντατικούς ελέγχους στην Πάρο, τη Νάξο, τη Χαλκιδική, τα Χανιά και τη Ζάκυνθο, οι ελεγκτές της Κτηματικής Υπηρεσίας συνέχισαν τις αυτοψίες σε παραλίες της Κέρκυρας με τα αποτελέσματα μόνο από ελέγχους σε δύο παραλίες να εντυπωσιάζουν.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Κοντογυαλό και τη Γλυφάδα Κέρκυρας, με τη συμμετοχή και της γενικής γραμματέως δημόσιας Περιουσίας Νάγιας Κόλλια, εντοπίστηκαν πέντε- συνολικά- επιχειρήσεις (4 στον Κοντογυαλό και μία στη Γλυφάδα) να έχουν καταλάβει παράνομα χώρους του αιγιαλού, με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Στον Κοντογυαλό, επίσης, πως υπάρχουν πέντε ακόμα επιχειρήσεις που βρέθηκαν να έχουν βάλει- νόμιμα- ξαπλώστρες στις παραλίες. Επίσης, νόμιμη ήταν μια επιχείρηση με θαλάσσια μέσα αναψυχής και water sports.

Η προθεσμία προς τις επιχειρήσεις στον Κοντογυαλό απομάκρυνσης των ομπρελοκαθισμάτων είναι μέχρι την Τετάρτη 9 Αυγούστου, με τους αρμόδιους να συστήνουν στους υπεύθυνους των μαγαζιών να τα βγάλουν μόνοι τους. Αν το κάνουν αυτό, τότε δεν θα περάσουν αυτόφωρο.

Όσο αφορά στη Γλυφάδα Κέρκυρας, αναμένεται να εκδοθεί διοικητική πράξη και κυρώσεις μέχρι την Πέμπτη 10 Αυγούστου.

Τρεις συλλήψεις για παράνομη τοποθέτηση ομπρελών στον Λαγανά Ζακύνθου

Τρεις συλλήψεις έγιναν και στην παραλία του Λαγανά την Κυριακή, από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα δύο Ζακυνθινοί ιδιοκτήτες beach bar, 65 και 53 ετών και ένας 51 ετών αλβανικής καταγωγής, υπεύθυνος σ’ ένα τρίτο, καθώς είτε δεν είχαν καθόλου άδεια και εκμεταλλεύονταν παρανόμως την παραλία βάζοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες, είτε είχαν άδεια αλλά για πολύ λιγότερα τετραγωνικά -και ομπρέλες- από όσα είχαν καταλάβει.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου είχε αποστείλει έγγραφο στην Κτηματική υπηρεσία, ζητώντας την συμμετοχή της στην διεξαγωγή των ελέγχων, όπως και έγινε.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν στο σύνολο αντίστοιχων επιχειρήσεων του νησιού.

Κινητοποιήσεις σε Χαλκιδική, Φαλάσαρνα και Λαγονήσι

Οι πολίτες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική, ενώ στα Φαλάσαρνα της Κρήτης, προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο «Natura 2000», οι ξαπλώστρες καλύπτουν σχεδόν το 80% της παραλίας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Ελεύθερο χώρο στις παραλίες διεκδικούν οι κάτοικοι και στο Λαγονήσι.

Σχετικά Άρθρα