Ερντογάν : “Η Τουρκία έγραψε ιστορία όταν δεν εγκατέλειψε τους συμπατριώτες της στην Κύπρο”

 Ερντογάν : “Η Τουρκία έγραψε ιστορία όταν δεν εγκατέλειψε τους συμπατριώτες της στην Κύπρο”

Μετά το υπουργικό συμβούλιο που διεξήχθη σήμερα (07/08), ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι, «για πρώτη φορά μετά από αιώνες, η Τουρκία είχε την ευκαιρία να ανέβει στην πρώτη κατηγορία του παγκόσμιου συστήματος. Δε βλέπουμε κανένα εμπόδιο στο να γίνουν οι 2 αιώνες της Δημοκρατίας μας ο αιώνας της Τουρκίας στον κόσμο».

Ο Ερντογάν δε δίστασε να αναφερθεί και στο Κυπριακό, σημειώνοντας ακόμα πως, «η Τουρκία έγραψε πολλές φορές επιτυχίες στη διάρκεια της ιστορίας. Μόνο τον περασμένο αιώνα την έγραψε στην Καλλίπολη, την έγραψε στον εθνικό αγώνα, την έγραψε φέρνοντας το Δημοκρατικό Κόμμα στην εξουσία, την έγραψε προστατεύοντας την εθνική θέληση μετά από κάθε πραξικόπημα, την έγραψε μη εγκαταλείποντας τους συμπατριώτες της στην Κύπρο στους τυράννους».

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμα πως, «τα προβλήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στην περιοχή είναι προσωρινά. Η ισχύς της Τουρκίας είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν», ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον της χώρας του, υπογραμμίζοντας: «αυτό που πρέπει να κάνουμε μαζί αυτή την περίοδο είναι να τονώσουμε τις κοινές αξίες του έθνους. Όταν το πετύχουμε αυτό, κανείς δεν θα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας».

Σχετικά Άρθρα