Πυρκαγιές: Μαίνονται τα μέτωπα σε Όλυμπο, Ασπρόπυργο και Ροδόπη

 Πυρκαγιές: Μαίνονται τα μέτωπα σε Όλυμπο, Ασπρόπυργο και Ροδόπη

Μαίνονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στον Όλυμπο και τον Ασπρόπυργο, ενώ νέα φωτιά ξέσπασε στη Ροδόπη. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Ξάνθη.

Στον Όλυμπο, η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 06/08 πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας και σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις κατόρθωσαν να φτάσουν στο σημείο το απόγευμα, λόγω του δυσπρόσιτου σημείου όπου καίει η πυρκαγιά.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε οχήματα, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σημειώνεται πως τα εναέρια μέσα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, περιορίζοντας την πυρκαγιά, μέχρι να φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Στον Ασπρόπυργο, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες, Σάββατο 05/08, σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά από το απόγευμα του Σαββάτου είχε κατεύθυνση προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπήρχαν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πάνω από το σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν 100 πυροσβέστες με 22 οχήματα και οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ κινητοποιήθηκαν μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Νέα πυρκαγιά στη Ροδόπη

Νέα μέτωπα πυρκαγιάς ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής 06/08 στην περιοχή Πάτερμα στον Δήμο Αρριανών Ροδόπης και στην περιοχή Αρδεία.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση πυρόσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ξάνθη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Θαλασσιά Ξάνθης. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Σχετικά Άρθρα