Κέρκυρα: Η φωτογραφία που πρόδωσε τον μαφιόζο της Καμόρα

 Κέρκυρα: Η φωτογραφία που πρόδωσε τον μαφιόζο της Καμόρα

Ο 60χρονος μαφιόζος ήταν στην λίστα των 100 πιο επικίνδυνων κακοποιών της Ιταλίας, καταζητείτο για σχέσεις με την μαφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα

Τη Δευτέρα (07/08), στις 10:00 το πρωί, αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί, ο 60χρονος Ιταλός κακοποιός της μαφιόζικης οργάνωσης “Camorra”, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στην Κέρκυρα, μετά από στενή συνεργασία της αστυνομίας με τις ιταλικές διωκτικές αρχές.

Ο ίδιος έμενε στο νησί του Ιονίου για 21 χρόνια και εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόριο, χωρίς κανείς – μέχρι χθες – να έχει αντιληφθεί το παραμικρό για την δράση του. Μάλιστα, είχε δημιουργήσει τη δική του οικογένεια στην Κέρκυρα και είναι πατέρας ενός παιδιού.

Ποιος είναι ο 60χρονος κακοποιός

Πρόκειται για τον 60χρονο Vincenzo La Porta που αναζητούσαν οι Αρχές της Ιταλίας από το 2012, όταν κατάφερε να διαφύγει από την χώρα του όπου εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Γενική Εισαγγελία της Νάπολης, για συνολική φυλάκιση 14 ετών και 4 μηνών, με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της τέλεσης οικονομικών εγκλημάτων.

Ο Vincenzo La Porta φέρεται στην ουσία να «ξέπλενε» το «βρώμικο χρήμα» της Μαφίας, μέσω της υλοποίησης μιας σειράς παράνομων οικονομικών επιχειρήσεων για λογαριασμό της πανίσχυρης φατρίας Contini της μαφιόζικης οργάνωσης της Νάπολης, Camorra.

Ο φυγόποινος που ζούσε με τα πραγματικά του στοιχεία, είχε καταφέρει τα τελευταία 10 χρόνια να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου έμενε σε σπίτι στα Γουβιά και εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόρια με ιταλική κουζίνα. Τον τελευταίο καιρό εργαζόταν συγκεκριμένα σε πιτσαρία της πόλης, ενώ με την σύντροφό του από την Αλβανία που έμεναν μαζί είχαν αποκτήσει και ένα παιδί.

Η ιταλικές Αρχές μετά από αδιάκοπες έρευνες εντόπισαν τα ίχνη του και ενημέρωσαν σχετικά τις ελληνικές Αρχές και στήθηκε από κοινού η αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψή του.

Η φωτογραφία που τον πρόδωσε

Να σημειωθεί ότι συνελήφθη μετά από δωδεκαετή αναζήτηση από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μια φωτογραφία, από τους πανηγυρισμούς για την ομάδα του σε ένα μπαλκόνι της Κέρκυρας, πρόδωσε τον Ιταλό φυγόποινο. Συγκεκριμένα, η φωτογραφία τον έδειχνε στον όροφο της επιχείρησης όπου δούλευε, με πανό και κασκόλ από την ομάδα της Νάπολι, η οποία πήρε πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια. Μάλιστα, ως ειρωνεία της τύχης, αυτά τα πανό ακόμα βρίσκονται αναρτημένα στο μπαλκόνι του εστιατορίου.

Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στα social media και από εκεί τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές.

Σχετικά Άρθρα