Ηράκλειο: Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο απείλησαν με διακοπή εργασίας λόγω έλλειψης κλιματισμού

 Ηράκλειο: Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο απείλησαν με διακοπή εργασίας λόγω έλλειψης κλιματισμού

Και ξαφνικά το κλιματιστικό άρχισε να λειτουργεί- Στο επόμενο μισάωρο το πρόβλημα είχε επιλυθεί λένε οι εργαζόμενοι

Πολύ δύσκολες είναι οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην ασφάλεια του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στο πόστο τους χωρίς κλιματισμό αντιμέτωποι με την ακραία ζέστη καθ’όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, αυτός ήταν και ο λόγος που οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί «απείλησαν» με διακοπή εργασίας, προκαλώντας την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Οι εργαζόμενοι επιμένουν πως η έλλειψη κλιματισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με τις υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργεί ανυπόφορες συνθήκες για την εκτέλεση των καθημερινών τους καθηκόντων.

Σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να στείλουν τελεσίγραφο στην ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), πως αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με τον κλιματισμό, θα προχωρήσουν σε διακοπή της εργασίας τους. Η απειλή αυτή φάνηκε πως είχε άμεσα αποτελέσματα.

Σε λιγότερο από μισή ώρα μετά την ανακοίνωση για διακοπή εργασίας, ο κλιματισμός του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» άρχισε να λειτουργεί. Οι εργαζόμενοι, καθώς και οι επιβάτες που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, εξέφρασαν τη χαρά τους για την άμεση επίλυση του προβλήματος και τη βελτίωση των συνθηκών.

Η παρέμβαση των εργαζομένων φαίνεται να έχει ανοίξει τον διάλογο μεταξύ της διοίκησης του αεροδρομίου και των εργαζομένων, με την ελπίδα ότι οι αναγκαίες βελτιώσεις θα γίνουν για την εξασφάλιση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Σχετικά Άρθρα