Ασπρόπυργος – Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στο Σοφό – Έσβησε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο

 Ασπρόπυργος – Εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στο Σοφό – Έσβησε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή Σοφό ενώ ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Η κατάσταση όσο νυχτώνει γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς σύντομα θα σταματήσουν να πετούν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν από αέρος για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Αυτή την ώρα, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετέχουν 30 πυροσβέστες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό με 30 πυροσβέστες και 4 οχήματα από τη Ρουμάνια.

Οι καπνοί είναι τόσο έντονοι που είναι ορατοί σε περιοχές της της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση από την Πυροσβεστική ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να μη φτάσει η φωτιά στο Κανάλι του Μόρνου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες κινούνται προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία. Εκεί, πολύ δύσκολα θα πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η δεύτερη φωτιά που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε άλλη περιοχή του Ασπροπύργου, σε εργοστάσιο, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σχετικά Άρθρα