Χανιά: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία με τον τεμαχισμένο άνδρα σε σακούλες

 Χανιά: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία με τον τεμαχισμένο άνδρα σε σακούλες

Η Αστυνομία στρέφει τις υποψίες της σε ομοεθνή του νεκρού και πιο συγκεκριμένα σε κάποιον συγκάτοικό του ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί, και εκτιμάται ότι έχει φύγει από το Ρέθυμνο

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (04.08.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού, στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, την 18.07.2023, εντοπίστηκαν μέλη-τμήματα ανθρώπινου σώματος, σε εσωτερικές εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α).

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και της εμπεριστατωμένης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι, στην ανθρωποκτονία του αλλοδαπού εμπλέκετε έτερος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο ανωτέρω δράστης την 17.07.2023 πρωινές ώρες τραυμάτισε θανάσιμα τον αλλοδαπό, στην συνέχεια αφού τον τεμάχισε έβαλε την σορό του σε σακούλες απορριμμάτων τις οποίες απέρριψε σταδιακά σε κάδους συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Ποιος είναι ο δράστης του φρικτού εγκλήματος

Σύμφωνα με το Neakriti.gr, η Αστυνομία στρέφει τις υποψίες της σε ομοεθνή του νεκρού και πιο συγκεκριμένα σε κάποιον συγκάτοικό του ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί, και εκτιμάται ότι έχει φύγει από το Ρέθυμνο.

Υπάρχει επίσης η εκτίμηση πως οι δύο είχαν προσωπικές διαφορές καθώς εμπλέκονταν και οι δύο σε διακίνηση ναρκωτικών.

Τα μακάβρια ευρήματα

Ο δράστης τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια τη σορό του ομοεθνή του ενώ το κεφάλι και τα πόδια του βρέθηκαν στην Ανακύκλωση.

Στις σακούλες βρέθηκε επίσης μια απόδειξη ταμειακής μηχανής και κάποιου είδους σπρέι. Αυτά οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία και ο τεμαχισμός δεν είχε γίνει στα Χανιά όπου βρέθηκε το κεφάλι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης αλλά στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σακούλες με τα μέλη του νεκρού όπως το κεφάλι που βρέθηκε πρώτο, τεμαχίστηκε στην περιοχή των Περιβολίων στο Ρέθυμνο, απορρίφθηκε σε κάδους ανακύκλωσης και οι κάδοι ανακύκλωσης μεταφέρθηκαν στα Χανιά. Το κεφάλι βρέθηκε πάνω στους ιμάντες κατά τη διαδικασία της διαλογής.

Τα πρώτα μέλη του θύματος εντοπίστηκαν στις 19 Ιουλίου όταν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ είδαν μια σακούλα με ένα κεφάλι που κατ’ εκτίμηση του ιατροδικαστή ανήκε σε άνδρα που φέρεται να είχε πεθάνει κατά προσέγγιση 10 ημέρες πριν, καθώς οι αλλοιώσεις ήταν μεγάλες και η διαδικασία της αποσύνθεσης είχε επιταχυνθεί λόγω του καύσωνα που επικρατούσε.

Η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο του εργοστασίου και μαζί με υπαλλήλους έψαξαν όλους τους μπλε κάδους όπου εντοπίστηκαν και άλλες σακούλες με τα άκρα του νεκρού. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι επρόκειτο για άνδρα ασιατικής καταγωγής. Ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα μέλη του νεκρού καθώς σύμφωνα με τις Αρχές, ενδέχεται να πετάχτηκαν και σε κάδους με οργανικά απόβλητα τα οποία πηγαίνουν για ταφή σε ΧΥΤΑ.

Σχετικά Άρθρα