Παρασκήνιο: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε… σκριν στον Νίκο Παππά – Ποιοι απείχαν από την ψηφοφορία

 Παρασκήνιο: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε… σκριν στον Νίκο Παππά  – Ποιοι απείχαν από την ψηφοφορία

Ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς ήταν επιλογή του Αλέξη Τσιπρα για την υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνα ωστόσο στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν διαφορετικά. Το τι ακριβώς συνέβη κρύβεται στη συνάντηση του με τετραμελής επιτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης -σε πολύ θετικό κλίμα -ωστόσο οι προϋποθέσεις που έθεσε στάθηκαν εμπόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Παππάς φέρεται να ζήτησε να έχει εκείνος την αποκλειστική ευθύνη της προεκλογικής του καμπάνιας, να μπουν στο ψηφοδέλτιο του στελέχη της πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να «κατέβει» στις δημοτικές εκλογές αυτόνομος και όχι με την «Ανοιχτή Πόλη» που είναι παράταξη της Κουμουνδούρου.

Οι όροι αυτοί ήταν που οδήγησαν τα στελέχη της Πολιτικης Γραμματειας στην καταψήφιση της υποψηφιοτητας του.

Αργά χθες το βράδυ μετά απο μια ψηφοφορία θρίλερ ο Κωστας Ζαχαριαδης ήταν εκείνος που έλαβε το χρίσμα έναντι του Νίκου Φιλη. Εντούτοις στις ψηφοφορίες που έγιναν -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – επτά κορυφαία στελέχη της Κουμουνδουρου αποφάσισαν να αποστασιοποιηθούν απο την διαδικασία προκαλώντας δυσφορία σε στελέχη του κόμματος. Χαρακτηριστικά οι Αλέξης Χαρίτσης, Νικος Παππας και Διονύσης Τεμπονερας φέρεται να ψήφισαν λευκό.

  • Απο τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου ψήφισε υπέρ του Κώστα Ζαχαριάδη ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στήριξε τον Νίκο Φίλη, όπως και ο Στεφανος Τζουμάκας.

Ο Κωστας Ζαχαριαδης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση του οριακού αποτελέσματος τόνισε στην πολιτική Γραμματεια την ανάγκη να εργαστεί μαζί με τον Νίκο Φίλη και συνολικά με τα στελέχη του κόμματος για τη μεγαλύτερη δυνατή έκφραση του χώρου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε είναι ένα πρόσωπο «κλειδί» που λειτουργούσε πάντα με γνώμονα την ενότητα σημείωναν με νόημα στελέχη της Κουμουνδουρου, εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα. Ο Κωστας Ζαχαριαδης εκτιμούν πως μπορεί να ενώσει ψηφοφόρους – πολίτες της Αθήνας απο διάφορους χώρους.

  • Εξάλλου ο 38χρονος πολιτικός έχει πολλες φορές αναφερθεί στην ανάγκη για περισσότερη εξωστρέφεια και ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι είναι μια δυνατή υποψηφιότητα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Μάλιστα στελέχη υπογραμμίζουν πως στην Α’ Αθήνας η αξιωματική αντιπολίτευση συγκέντρωσε και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις ποσοστό γύρω στο 20%, μεγαλύτερο δηλαδή απο το πανελλαδικό ποσοστό, γεγονός που αναδεικνύει, όπως λένε χαρακτηριστικά, την δυναμική που εχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον μητροπολιτικό δήμο.

Σχετικά Άρθρα