Νέα Αγχίαλος: Συνελήφθη 75χρονος για εμπρησμό

 Νέα Αγχίαλος: Συνελήφθη 75χρονος για εμπρησμό

Όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος», συνελήφθη ένας 75χρονος, ο οποίος άναψε φωτιά σε ιδιωτική έκταση για να την απαλλάξει από ξερά χόρτα και κλαδιά και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 600 ευρώ. Ούτε οι απαγορεύσεις που ισχύουν από 1η Μαΐου περί καύσης, ούτε τα δραματικά γεγονότα του Ιουλίου φαίνεται να… συγκίνησαν τον 75χρονο, ο οποίος άναψε το «φιτίλι» για να καθαρίσει οικόπεδο από ξερά χόρτα, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που δημιουργούσε.

Ο 75χρονος οδηγείται σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα για εμπρησμό.

Στο μεταξύ, ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, Νίκος Ιερεμίας, μία εβδομάδα μετά τα δραματικά γεγονότα, περιγράφει, για πρώτη φορά, την δύσκολη επιχείρηση που ανέλαβαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.

«Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο. Η μάχη της πυρόσβεσης δόθηκε πραγματικά σε ακραίες συνθήκες. Σε κάποια στιγμή είδαμε τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 51,2ο C και την ίδια ώρα οι άνεμοι ήταν εντάσεως 8 έως 9 μποφόρ. Η φωτιά έτρεχε με 60- 70χλμ την ώρα! Δεν υπήρχε χρόνος ούτε αντιπυρικές ζώνες να δημιουργήσουμε» περιγράφει για τα όσα έζησε το δραματικό 48ωρο της περασμένης εβδομάδας.

«Από τον δυνατό άνεμο πυρακτωμένα αντικείμενα, άχυρο ξύλα, εκτοξεύονταν μακριά από την εστία και δημιουργούσαν νέες ταυτόχρονες και πολλές εστίες. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά μέτωπα την ίδια στιγμή και με τη φωτιά να τρέχει γρήγορα. Η φωτιά σε εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση κινείται με ταχύτητα και δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης. Ηταν τρομερά δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις να ελέγξουν τα νέα μέτωπα και την ίδια ώρα να δίνουν μάχη και στα μετόπισθεν. Δεν είχες χρόνο να σκεφθείς. Μόνο να δράσεις για να διαφυλάξεις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες», σημειώνει ο κ. Ιερεμίας ο οποίος μαζί με τους μάχιμους πυροσβέστες βρέθηκαν στο πόδι για δύο και πλέον 24ωρα.

«Πληγή» αποτέλεσε και η διάσπαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Φωτιά είχε προκληθεί στην Πάλτση αλλά αντιμετωπίστηκε εγκαίρως, ενώ την ώρα του πύρινου ολέθρου δυνάμεις της υπηρεσίας καλούνταν να επέμβουν για μικροεστίες και μέσα στην πόλη.

«Πάντα στο τέλος είμαστε το εξιλαστήριο θύμα», το μοναδικό σχόλιο που κάνει ο κ. Ιερεμίας για το σύνολο των ευθυνών που επιχειρείται να αποδοθεί στην Πυροσβεστική, στελέχη της οποίας ρίχθηκαν στις φλόγες.

Σχετικά Άρθρα