Καλπάκης για υποψηφιότητα Ζαχαριάδη: Δίνουμε την μάχη στην Αθήνα με κορυφαίο στέλεχος

 Καλπάκης για υποψηφιότητα Ζαχαριάδη: Δίνουμε την μάχη στην Αθήνα με κορυφαίο στέλεχος

O ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τη μάχη για το Δήμο Αθηναίων με ένα κορυφαίο πολιτικό στέλεχος του κόμματος», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στον «ANT1», αναφερθείς στην ανάδειξη της υποψηφιότητας του Κώστα Ζαχαριάδη για το δήμο της Αθήνας από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

«Ανέκαθεν ο δήμος της Αθήνας είχε πιο πολιτικά χαρακτηριστικά. Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι στέλεχος της νέας γενιάς με εμπειρία, ήταν μέχρι πρότινος τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος και συνεπώς γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα να απευθυνθεί και σε ευρύτερα αριστερά, προοδευτικά, δημοκρατικά ακροατήρια, προκειμένου να συγκροτήσει μια πλειοψηφία απέναντι στη διοίκηση Μπακογιάννη, τα πεπραγμένα της οποίας τα ζουν καθημερινά οι Αθηναίοι, με το φιάσκο και την ταλαιπωρία του Μεγάλου Περιπάτου».

Ερωτηθείς για το ζήτημα των πυρκαγιών και την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στο μέλλον, ο Στέργιος Καλπάκης δήλωσε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι χρειάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, το οποίο θα είναι αποτέλεσμα διακομματικής συνεννόησης». «Το Εθνικό Σχέδιο αυτό θα πρέπει να στοχεύει στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, στο συντονισμό των φορέων, στη συγκρότηση τοπικών μονάδων πολιτικής προστασίας στους δήμους. Θα πρέπει να εμπλέξουμε τους καλύτερους επιστήμονες, τα ερευνητικά ινστιτούτα, τις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια καταλόγισε προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε το Φεβρουάριο του ’20 ένα νόμο για την πολιτική προστασία και ένα μήνα μετά τον έθεσε σε αναστολή. Έκτοτε ο νόμος αυτός παραμένει σε αναστολή, τρία χρόνια μετά. Έχουμε ένα υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το νόμο να βρίσκεται σε αναστολή. Αυτά είναι δείγματα προχειρότητας», είπε ο Στ. Καλπάκης. Αναφερθείς στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε: «Από ένα συνολικό προϋπολογισμό 187 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει μόλις 938.000 ευρώ». «Αυτό είναι δείγμα αναποτελεσματικότητας», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα