Μαξίμου/Αυτοδιοικητικές εκλογές: “Χαλαρή” υποστήριξη Δημάρχων, υπερκομματική αντιμετώπιση Περιφερειαρχών

 Μαξίμου/Αυτοδιοικητικές εκλογές: “Χαλαρή” υποστήριξη Δημάρχων, υπερκομματική αντιμετώπιση Περιφερειαρχών

Στο φουλ δουλεύει ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός με φόντο την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου. Στόχος της ΝΔ είναι να «βάψει γαλάζιες» και τις 13 Περιφέρειες της χώρας, στηρίζοντας στην Κρήτη τον διαχρονικό, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη. Όπως εκτιμούν έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, η ΝΔ πορεύεται στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές «με τον αέρα της διπλής νίκης στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και χωρίς να έχει ισχυρό αντίπαλο απέναντι της». 

Απο το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως δεν θα επιδιώξουν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη απο τις επικείμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και πως επιθυμούν να στηρίξουν τους «κατάλληλους ανθρώπους οι οποίοι θα μπορέσουν να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες».

  • Προσθέτουν μάλιστα πως τους αιρετούς περιφερειάρχες η κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίζει ως φυσικούς συνεργάτες και το μόνο που θα ζητήσει η κυβέρνηση απο όσους εκλεγούν είναι η αποτελεσματικότητα για να πάει μποστά η χώρα. 

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνοντας πως «στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, προτεραιότητα είναι ένας Περιφερειάρχης ο οποίος ξέρει να λύνει προβλήματα, ο οποίος δεν τα μεταθέτει στο μέλλον, ο οποίος ξέρει να προγραμματίζει, να συνεργάζεται και να υλοποιεί πολιτικές οι οποίες τελικά θα είναι προς όφελος όλων».

Η γαλάζια παράταξη θέλει να αφήσει πίσω της το ατυχές γεγονός με το ζειμπέκικο του Γιώργου Πατούλη και θέλει να περάσει το μήνυμα της ενότητας και της συστράτευσης στην βάση του κόμματος. 

  • Απο την Πειραιώς, όσον αφορά τους Δήμους, ξεκαθαρίζουν πως χρίσματα δεν πρόκειται να υπάρξουν, παρά μόνο «χαλαρές» στηρίξεις στους μεγάλους Δήμους, καθώς η επιλογή των πολιτών καθορίζεται από διάφορους παράγοντες και όχι μόνο την κομματική προέλευση του υποψηφίου Δημάρχου.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό και χωρίς να αιφνιδιάσει, η ΝΔ ανακοίνωσε τα πρόσωπα που θα στηρίξει στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά και δεν είναι άλλοι από τους τρεις εν ενεργεία δημάρχους, Κώστα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Γιάννη Μώραλη.

Σχετικά Άρθρα