“Κίνημα της πετσέτας”: Συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου – “Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι ” – Νέα καταγγελία για τη Νάξο

 “Κίνημα της πετσέτας”: Συνελήφθη ο δήμαρχος Σερίφου – “Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι ” – Νέα καταγγελία για τη Νάξο

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα το «Κίνημα της πετσέτας», που ξεκίνησε από την Πάρο αλλά εξαπλώνεται και σε άλλα ελληνικά νησιά. Ο Δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης περιέγραψε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» τι συνέβη και συνελήφθη. Όπως ανέφερε, υπήρχε απόφαση που έλεγε ότι ένα κατάστημα ήταν παράνομο και έπρεπε να σφραγιστεί. «Σφραγίσαμε το κατάστημα όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση», ανέφερε.

«Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών και βρεθήκαμε συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι» λέει.

Ωστόσο, όπως είπε η κατάληψη των παραλιών δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη Σέριφο. «Είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα, ναι στην επιχειρηματικότητα αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις του νόμου».

«Έβαλε μπουλντόζα για να βγάλει τα βράχια από παραλία της Νάξου»

Σε νέα καταγγελία προχώρησε η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος του «Κινήματος “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε ότι στη Νάξο υπάρχουν δύο θέματα, το ένα είναι το κοινό φαινόμενο που παρακολουθούμε και σε άλλα νησιά με τις ομπρελοξαπλώστρες να έχουν εξαπλωθεί και να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%. Το δεύτερο, όπως ανέφερε είναι ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ.

Η κ. Ανδριανοπούλου υπογράμμισε ότι δυστυχώς η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις με αποκορύφωμα τον εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας».  

Η κ. Αδριανοπούλου τόνισε ακόμα ότι οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Σχετικά Άρθρα