Πτώση Canadair: Συγκίνηση στο μνημόσυνο των θυμάτων – Δάκρυσε και ο ιερέας (vid)

 Πτώση Canadair: Συγκίνηση στο μνημόσυνο των θυμάτων – Δάκρυσε και ο ιερέας (vid)

Στο σημείο της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή επάνω στο καθήκον οι πιλότοι Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης, σήμερα (3/8), τελέστηκε το 9ήμερο μνημόσυνο. Η μνήμη των δύο ηρωικών αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιχειρούσαν δύσκολες πτήσεις για να κάνουν στοχευμένες ρίψεις και να περιορίσουν τη φωτιά που έκαιγε για αρκετά 24ωρα την Κάρυστο, τιμήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ιερέας που τέλεσε το μνημόσυνο, δεν μπορούσε από την πρώτη στιγμή να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο παπά-Γιώργης με «σπασμένη» φωνή έψαλλε για τα δύο παλικάρια, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και μπήκαν στο Πάνθεον των ηρώων των ελληνικών «φτερών».

«Μακάρι να μην είχαν φύγει τα δύο παιδιά και να βρισκόμασταν εδώ για άλλο λόγο», είπε χαρακτηριστικά στο Evima.gr ο ιερέας, με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο σημείο της πτώσης του Canadair ήταν συγκλονιστικές. Ειδικότερα όταν ακούστηκε η ιαχή «Αθάνατοι», από όσους έδωσαν το «παρών», ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν άπαντες.

Στο 9ήμερο μνημόσυνο των δύο πιλότων, έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» και η βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλυτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καρύστου, Νίκος Δρακόγιαννης, ο πρόεδρος του Πλατανιστού κ. Παπαχρήστου, ο διοικητής του ΑΤ Καρύστου, ο λιμενάρχης Καρύστου, εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα