Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr

 Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr

Ξεκίνησε και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2023», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (2/8) η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.Το πρόγραμμα αφορά χιλιάδες ενδιαφερόμενους που περιμένουν να ανοίξουν οι αιτήσεις, ώστε να διεκδικήσουν μία δεύτερη ευκαιρία για διακοπές, καθώς δεν επιλέχθηκαν από το «Κοινωνικός Τουρισμός 2023».

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η κ. Κεφαλογιάννη μιλώντας στον ΑΝΤ1, το φετινό «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Θα αργήσει δηλαδή πολύ, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπουργού Τουρισμού, τελικά το πρόγραμμα θα αφορά φθινοπωρινές και χειμερινές διακοπές.

Συγκεκριμένα, όπως είπε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα δίνει voucher 150 ευρώ έπειτα από κλήρωση για διαμονή. Για τα ΑΜΕΑ προβλέπεται επιταγή 200 ευρώ.

Παράλληλα, η κ. Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του Τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια. Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι έχει προβληθεί το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Σχετικά Άρθρα