Στη Ρόδο ο Κασσελάκης: Συναντήσεις με φορείς του νησιού για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι φωτιές

 Στη Ρόδο ο Κασσελάκης: Συναντήσεις με φορείς του νησιού για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι φωτιές

Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στη Ρόδο και άκουσε από τους κατοίκους παράπονα και λύσεις για τα προβλήματα που προξένησαν οι τεράστιες πυρκαγιές στο νησί τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη:

Ενόσω οι αρμόδιοι της κυβέρνησης συνεχίζουν είτε τις διακοπές τους είτε τις συσκέψεις από τα γραφεία τους στην Αθήνα, εμείς πήγαμε στη Ρόδο και συναντήσαμε επιτόπου φορείς και κατοίκους του νησιού.

Μιλήσαμε μαζί τους αδιαμεσολάβητα, ακούσαμε τα προβλήματα, τις αγωνίες, τις ανάγκες και τις απόψεις τους για το τι έφταιξε και κυρίως για το τι πρέπει να γίνει άμεσα και μεσοπρόθεσμα, και δεσμευθήκαμε ότι θα τους βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε.

Στο video που ακολουθεί, εκπρόσωποι των φορέων, εθελοντές, πληγέντες και απλοί κάτοικοι μιλάνε για την έλλειψη συντονισμού και διαθέσιμων μέσων, για τη ζημιά που υφίσταται ο τουρισμός, αλλά και για την αγάπη των κατοίκων για το νησί τους, την ομοψυχία και τον αλτρουισμό που έδειξαν όλοι, προκειμένου να αποσοβήσουν μια μεγαλύτερη καταστροφή, γεγονός που έκανε τους τουρίστες και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρέθηκαν εκεί να εξαίρουν για μέρες τη στάση τους.

Κυρίως δε, ακούσαμε από τους ίδιους τι πρέπει να γίνει…χθες, για να μην χάσει η Ρόδος το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν. Συγκρατήσαμε μεταξύ άλλων: α) την ανάγκη για άμεσο καθαρισμό και απομάκρυνση των καμμένων δέντρων και υλικών και τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας που ενώνει το βόρειο με το νότιο τμήμα (είναι πράγματι αποκαρδιωτική η εικόνα από τον δρόμο) και β) την ανάγκη για άμεση, συντονισμένη και πολυεπίπεδη προβολή της “Βασίλισσας του τουρισμού” (όπως με καμάρι οι ίδιοι αποκαλούν το νησί) στους μεγάλους tour operators και τα διεθνή μέσα.

Όσον αφορά στα έργα καθαρισμού και απομάκρυνσης, δεσμευθήκαμε ότι, εάν οι αρμόδιοι δεν τα ξεκινήσουν το αργότερο εντός της επόμενης εβδομάδας, θα καλέσουμε εθελοντές από όλη την Ελλάδα και θα ξαναπάμε στη Ρόδο για να καθαρίσουμε τον δρόμο μαζί με τους κατοίκους.

Για την επικοινωνιακή προβολή της Ρόδου, ενώνουμε κι εμείς τις μικρές μας δυνάμεις στην προσπάθεια του νησιού και ετοιμάζουμε ένα μικρό ξενόγλωσσο video για να προβληθεί άμεσα εντός και εκτός Ελλάδας.

Στη μνήμη του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη Γιώργου Χατζηνικόλα.

Σχετικά Άρθρα