Νέα ανατροπή στον θάνατο τουρίστριας στο Πήλιο: Ερευνάται το σενάριο της αδέσποτης σφαίρας ή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση – Καταθέτει ξανά ο σύζυγός της

 Νέα ανατροπή στον θάνατο τουρίστριας στο Πήλιο: Ερευνάται το σενάριο της αδέσποτης σφαίρας ή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση – Καταθέτει ξανά ο σύζυγός της

Πέπλο μυστηρίου φαίνεται να σκεπάζει τον θάνατο της Γερμανίδας τουρίστριας στο Πήλιο, με τις αρχές να λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα πιθανά σενάρια. Η αστυνομία κάλεσε εκ νέου σε απολογία τον σύζυγό της, ενώ όλα δείχνουν προσχεδιασμένη δολοφονία. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το όπλο του εγκλήματος

Αν και αρχικά ο θάνατος της Γερμανίδας τουρίστριας στο Πήλιο είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, η ιατροδικαστική υπηρεσία κατέληξε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία καθώς διαπιστώθηκε τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου πίσω από τον θώρακα με φορά από πίσω προς τα εμπρός, με το βλήμα να διαπερνά τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα , το περικάρδιο, το οπίσθιο και πρόσθιο τοίχωμα της κοιλίας της καρδιάς.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση: “Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο– τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου”

Κλήθηκε για εκ νέου κατάθεση ο σύζυγός της

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν για ποιο λόγο ο σύζυγός της καθυστέρησε σχεδόν πέντε ώρες να δηλώσει τον θάνατο της 59χρονης S.B. που, όπως ισχυρίζεται, βρήκε νεκρή στην αυλή του παραλιακού σπιτιού όπου διέμεναν. Παράλληλα, προσπαθούν να εξερευνήσουν τις σχέσεις του ζευγαριού και έχουν ζητήσει ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές για το αν υπήρξαν στο παρελθόν επεισόδια μεταξύ τους.

Φαίνεται προσχεδιασμένη δολοφονία

Οι Γερμανοί φαίνεται ότι δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές με κάποιους στην περιοχή που μπορεί να ήθελαν να τους κάνουν κακό. Ωστόσο, ο δολοφόνος φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει την φονική επίθεση, καθώς πλησίασε αθόρυβα, σκυμμένος την άτυχη γυναίκα από πίσω και την πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω, στην αριστερή πλευρά της πλάτης.

Με ένταλμα του ανακριτή ερευνήθηκε και το σπίτι του ζευγαριού, αλλά δεν βρέθηκε το όπλο των 22 χιλιοστών με το οποίο πυροβολήθηκε η 59χρονη από το Zeibrucken, ούτε και ο κάλυκας του πυροβολισμού, που ο δράστης φαίνεται ότι είχε αρκετή ψυχραιμία για να τον μαζέψει. Έρευνες έγιναν και σε κοντινά σπίτια, αλλά μόνο σε ένα από αυτά βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, που βέβαια δεν έχει σχέση με το έγκλημα. Ο κάτοχός του, πάντως, συνελήφθη επειδή είχε στο σπίτι του μικροποσότητα κάνναβης.

Γιατί δεν εντοπίστηκε εξαρχής η αιτία θανάτου

Η σορός της Γερμανίδας τουρίστριας είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου οι γιατροί εκτίμησαν ότι επρόκειτο για αιφνίδιο θάνατο. Με παραγγελία της Αστυνομίας, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας, όμως λόγω φόρτου εργασίας η νεκροτομή έγινε μετά από δυο ημέρες, στις 26 Ιουλίου. Μόνο τότε η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση διαπίστωσε ότι η άτυχη 59χρονη ήταν θύμα ανθρωποκτονίας.

Η εξήγηση για το ότι το θανατηφόρο τραύμα δεν εντοπίστηκε εξ αρχής, οφείλεται στο γεγονός ότι τα βλήματα των 22 χιλιοστών είναι αρκετά διατρητικά, όμως δεν αφήνουν μεγάλη οπή στο σημείο διείσδυσης, ούτε προκαλούν μεγάλη αιμορραγία.

Η Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά το περιστατικό για το πώς βρήκε τραγικό θάνατο η Γερμανίδα τουρίστρια.

Σχετικά Άρθρα