Δήμος Αθήνας: Στο κενό που αφήνουν οι εμμονές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ “τρυπώνει” ο Κασιδιάρης

 Δήμος Αθήνας: Στο κενό που αφήνουν οι εμμονές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ “τρυπώνει” ο Κασιδιάρης

Δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσον αφορά τον δήμο της Αθήνας συμβαίνουν τα εξής ευτράπελα, πλην ομως ιδιαιτέρως ανησυχητικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εκλιπαρεί τον συμπαθή και κοινωνικά συνειδητοποιημένο μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά (που πριν μερικές εβδομάδες “κρέμασε τα παπούτσια του”) για να μην διχαστεί μεταξύ των συγκρουόμενων υποψηφιοτήτων που προτείνουν οι τάσεις.

Είναι απορίας άξιο πώς σκέπτονται. Γιατί, για παράδειγμα, ο Νίκος Φίλης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Κώστα Μπακογιάννη απ΄ ότι ο νεότερος και με ευρεία απεύθυνση Κώστας Ζαχαριάδης; Πώς ένας γνωστός εργατολόγος και μία νέα επιστήμονας μπορούν να διεκδικήσουν ποσοστό κοντά στο εθνικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, ή, έστω, το ποσοστό του πρώτου γύρου που πέτυχε ο Νάσος Ηλιόπουλος στις δημοτικές εκλογές του 2019 χωρίς καμία προπαρασκευή και σε ασφυκτικά περιθώρια χρόνου;

Με ποιόν τρόπο υπηρετείται ο σχεδιασμός της πολιτικής μάχης απέναντι σε έναν δήμαρχο που έχει το χρίσμα της Ν.Δ και χρεώνεται με λάθη κατά την προηγούμενη θητεία του, με ένα πρόσωπο από τον αθλητισμό, δίχως την παραμικρή εμπειρία διοίκησης, δίχως κάποιο σχέδιο για την πόλη, κι ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες έκανε δηλώσεις αποστασιοποίησης από το κόμμα που τώρα θέλει να τον στηρίξει;

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ κινείται αυτοκαταστροφικά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμμονικά αρνείται κάθε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας πλέον βάσιμες υποψίες πως έχει κατά νου κάποιο “μεγαλύτερο σχέδιο”, αδιαφορώντας εάν “θα καεί η Ρώμη”. Παρότι στην Α’ Αθήνας κατέγραψε το …θριαμβευτικό 6,5%, πίσω από το ΚΚΕ, κι ενώ είχε ως παράσημο το επιτυχές πέρασμα του Παύλου Γερουλάνου από τον δήμο, προτιμά έναν εξαιρετικό μεν επιστήμονα (Χάρης Δούκας), παντελώς άγνωστο δε. Διακινδυνεύοντας έτσι να “γράψει” ποσοστό ακόμα μικρότερο, αρκεί, ως φαίνεται, να μην συνεργαστεί με την Κουμουνδούρου σε έναν κοινό υποψήφιο που θα μπορούσε να βάλει τον Μπακογιάννη στον 2ο γύρο.

Αδιαφορούν, μάλιστα, άπαντες για το γεγονός ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι εκεί, ακόμα κι αν παυθεί μετά. Η καταγραφή θα γίνει και η παρακαταθήκη θα δημιουργηθεί. Μπορεί να ακούγεται ακραίο, υπάρχει, ωστόσο, το σενάριο εάν ο νυν δήμαρχος δεν κερδίσει (43%) από τον πρώτο γύρο να έχει αντίπαλο στον δεύτερο τον έγκλειστο χρυσαυγίτη νεοναζί!

Μόνο και μόνο γι αυτό, η λεγόμενη κεντροαριστεράς θα έπρεπε να είχε συμπήξει μέτωπο με μία ισχυρή προσωπικότητα.

Εκτός εάν -και μακάρι- λύσει το πρόβλημα της ανοησίας ορισμένων ο συμπαθής και αγωνιστής Νίκος Σοφιανός, γνώστης των αθηναϊκών προβλημάτων, που με το αρκετά υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας, θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη.

Σχετικά Άρθρα