Αρναούτογλου: Έρχεται “καυτό” 3ήμερο με 39αρια – Οι θερμοκρασίες μέχρι τις 12/08

 Αρναούτογλου: Έρχεται “καυτό” 3ήμερο με 39αρια – Οι θερμοκρασίες μέχρι τις 12/08

Στα ύψη θα σκαρφαλώσει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος στη χώρα μας, με τα θερμόμετρα να δείχνουν τοπικά ακόμα και 39 βαθμούς το τριήμερο Πέμπτη έως Σάββατο. Σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου από το Σάββατο το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει άρδην με μπόρες στα δυτικά αλλά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ενημερώνει για τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 12 Αυγούστου παραθέτοντας έναν πίνακα.

Όπως φαίνεται στα στοιχεία που παραθέτει ο έμπειρος προγνώστης καιρού ξεκινώντας από αύριο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 29 βαθμούς, ενώ από την Κυριακή και σταδιακά θα αρχίσει να σημειώνει πτώση. Μάλιστα οι βόρειοι άνεμοι θα δυναμώσουν με αποτέλεσμα το τριήμερο Τρίτη με Πέμπτη να υπάρχει και ειδική προειδοποίηση καθώς στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Για να γυρίσουμε στο κομμάτι της θερμοκρασίας, το «καυτό» τριήμερο θα είναι από αύριο μέχρι το Σάββατο όπου στα δυτικά και ηπειρωτικά της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως οι θερμοκρασίες που εμφανίζονται στον πίνακα στους κλειστούς κάμπους θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερες ενώ στις ορεινότερες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη. Στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας ο υδράργυρος θα κυμανθεί γύρω στους 3 με 6 βαθμούς πιο χαμηλά.

Στην Αττική ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Σχετικά Άρθρα