ΠΑΣΟΚ/Σπυρόπουλος: “Δεν ενόχλησαν τον κ. Μητσοτάκη οι διαχειριστικές αποτυχίες του κ. Πατούλη – Του είχε εξάλλου δώσει το χρίσμα”

 ΠΑΣΟΚ/Σπυρόπουλος: “Δεν ενόχλησαν τον κ. Μητσοτάκη οι διαχειριστικές αποτυχίες του κ. Πατούλη – Του είχε εξάλλου δώσει το χρίσμα”

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικός σταθμός γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις περιοχές τους. Γιατί βλέπουμε ότι το ζήτημα της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών δεν υπηρετείται από τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Καθώς δεν έδωσε αρμοδιότητες αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία στους δήμους και τις περιφέρειες προκειμένου να αναπτύξουν τοπική δράση σε μια σειρά από ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης» ανέφερε ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Mega».

Σχολιάζοντας την υπόθεση Πατούλη,  σημείωσε ότι «ο κ. Πατούλης έχει καταγράψει κατά την άποψή μας σειρά από αποτυχίες στη διαχείριση χιονοπτώσεων, πυρκαγιών και άλλων έκτακτων καταστάσεων» και πρόσθεσε: «δεν τον πείραξε τον κ. Μητσοτάκη ότι υπήρχαν αυτές οι δεδομένες και αποδεδειγμένες αποτυχίες από τον κ. Πατούλη. Του έδωσαν μάλιστα το χρίσμα.

Τον απέπεμψε για ένα ζήτημα – που προφανώς είναι καταδικαστέο- γιατί ο άνθρωπος ήταν εκτός πραγματικότητας, να χορεύει ενώ μαίνονταν φωτιές. Εάν είχε, όμως, όλες αυτές τις αποτυχίες που εμείς πιστεύουμε στη διαχείριση των εν λόγω κρίσεων, γιατί του δόθηκε αρχικά το χρίσμα και στη συνέχεια πήγαμε στην επιλογή Χαρδαλιά;».

Απαντώντας στον παριστάμενο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάσο Χατζηβασιλείου, αν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει περιφερειάρχες, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε: «Φυσικά θα στηρίξουμε περιφερειάρχες. Τα περισσότερα σχήματα τα οποία στηρίζουμε είναι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που έχουν μια πορεία ετών και δεν εμφανίζονται ξαφνικά. Έρχονται ως μια ορμή από την κοινωνία των πολιτών και παρουσιάζουν προγράμματα για το καλό των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητας. Έχουμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε την περιφερειακή ανάπτυξη και, όπως σας είπα και πριν, και αρμοδιότητες που πρέπει να δοθούν στις περιφέρειες. Άρα, λοιπόν, σεβόμαστε την τοπική αυτοδιοίκηση κι εξάλλου οι περισσότερες τομές που έχουν γίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν γίνει με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Και αυτό το αποδέχονται οι περισσότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες».

Αναφορικά με την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων των προηγούμενων εβδομάδων, ο Ανδ. Σπυρόπουλος είπε «νομίζω ότι είναι πλέον αποδεκτό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε προχωρήσει σε καλή προετοιμασία», υπογραμμίζοντας την απουσία συνεκτικού σχεδίου πρόληψης. Και αυτό είναι ζήτημα και της Πολιτικής Προστασίας αλλά κυρίως της οργάνωσης του λεγόμενου επιτελικού κράτους».

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι «είναι προφανές ότι το κύμα ακρίβειας συνεχίζεται σε πάρα πολλούς τομείς και ειδικά στα βασικά προϊόντα. Και δεν ακολουθείται το μοντέλο που εμείς είχαμε προτείνει, δηλαδή μόνιμα μέτρα τα οποία θα έδιναν μεγάλη ανάσα στους πολίτες. Θα έδιναν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά μέσα από τις 120 δόσεις να αποπληρώνουν εφορία, ασφαλιστικά ταμεία άρα να πάρουν μια μεγάλη ανάσα και να είναι και εντάξει απέναντι στο κράτος.Και, ταυτόχρονα, πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην αγορά. Υπάρχει μεγάλη αύξηση στις τιμές, ακόμη και όταν υποχωρούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, στην Ελλάδα δεν περνάει στον καταναλωτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ασχολείται, ήταν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια».

Απαντώντας εκ νέου στον κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος υποστήριξε ότι «κάποιοι δεν ψήφισαν τις αυξήσεις στο δημόσιο», ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Λέτε ψέματα. Εμείς ψηφίσαμε τις αυξήσεις στο δημόσιο. Ψηφίσαμε τα έκτακτα μέτρα που φέρατε για την ενίσχυση των εισοδημάτων. Διαφωνούμε στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζετε».

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα