Παρίσι: Ληστεία με λεία αξίας 15 εκατ. ευρώ στο κοσμηματοπωλείο Piaget (vid)

 Παρίσι: Ληστεία με λεία αξίας 15 εκατ. ευρώ στο κοσμηματοπωλείο Piaget (vid)

Τρεις ληστές εισέβαλαν στο γνωστό κοσμηματοπωλείο Piaget στο Παρίσι και σήκωσαν υπό την απειλή όπλου κοσμήματα αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ. Η ληστεία στο Piaget, στο δεύτερο διαμέρισμα του Παρισιού, έγινε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (1/8) και ενώ μέσα στο κοσμηματοπωλείο βρίσκονταν πελάτες. Μάλιστα, οι δράστες δεν δίστασαν να απειλήσουν τους υπαλλήλους για να κλέψουν τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Οι ληστές ήταν τρεις, «δύο άνδρες με κοστούμια και μια γυναίκα με φόρεμα», δήλωσε αστυνομική πηγή.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Όλοι στο πίσω μέρος του καταστήματος έπεσαν στο έδαφος και στη συνέχεια οι ληστές ανάγκασαν ένα μέλος του προσωπικού να ανοίξει τις βιτρίνες και ένα μπαούλο όπου φυλάσσονται μερικά από τα πιο ακριβά κομμάτια. Μόλις πήραν αρκετά κοσμήματα, οι ληστές διέφυγαν με τα πόδια και στη συνέχεια πιθανόν να επιβιβάστηκαν σε δίκυκλα σε κοντινή απόσταση» είπε πηγή που επικαλείται η Daily Mai.

piaget-paris

Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ η αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν εκτιμάται περίπου σε «10 με 15 εκατομμύρια ευρώ».  Η εισαγγελία του Παρισιού διεξάγει έρευνα για «ένοπλη ληστεία από συμμορία» και «απαγωγή».

Η Piaget, η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων, ιδρύθηκε το 1874 από τον Georges Piaget στο χωριό La Côte-aux-Fées, στα βουνά Jura. Τα ρολόγια της, καθώς και άλλα είδη πολυτελείας, έχουν τιμές που μπορεί να φτάσουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Είναι θυγατρική του ομίλου Richemont, στον οποίο ανήκουν επίσης πολλές άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας, όπως οι Cartier, Baume and Mercier, Chloe και Van Cleef and Arpels.

Σχετικά Άρθρα