Μαρινάκης για υπόθεση Μπελέρη: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η απελευθέρωσή του

 Μαρινάκης για υπόθεση Μπελέρη: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η απελευθέρωσή του

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προειδοποίησε την Αλβανία ότι οφείλει να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες του κράτους δικαίου, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας και του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η απελευθέρωση του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ενώ φέρνει την υπόθεση σε όλα τα διεθνή φόρα.

Ο κ. Μαρινάκης προειδοποίησε την Αλβανία ότι οφείλει να σεβαστεί τους στοιχειώδεις κανόνες του κράτους δικαίου, ενώ κατέληξε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας και του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Η Αθήνα έχει προβεί σε ενέργειες σε όλα τα επίπεδα, με σημαντικότερη την τροπολογία που κατατέθηκε στο Σχέδιο για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ήδη το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον Επίτροπο Διεύρυνσης και στον Πρόεδρο της επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα