Λέσβος: Διάσωση 26 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης

 Λέσβος: Διάσωση 26 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης

Οι αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα. Άμεσα το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά είκοσι έξι αλλοδαπούς, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη πέντε εξ’ αυτών ηλικίας 23, 22, 23, 21 και 23 προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα στελέχη περιπολικού παράκτιου σκάφους του Λιμενικού Σώματος και της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή νότια «ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ» ν. Μυτιλήνης.

Στη θέα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος οι ανωτέρω πέντε αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα. Άμεσα το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά είκοσι έξι αλλοδαπούς, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη Γρ. Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και συνελήφθησαν οι πέντε αλλοδαποί για παράβαση του άρθρου 277 (πρόκληση ναυαγίου), άρθρου 306 (έκθεση σε κίνδυνο), του Ν. 3386/05 (περί αλλοδαπών) και του άρθρου 27 παρ. 1 Ν. 2321/95 (δίκαιο της θάλασσας), ενώ ο ένας 23χρονος ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης

Σχετικά Άρθρα