Θεσσαλονίκη: Η σοκαριστική μαρτυρία 22χρονης για τον βιασμό της – “Με έπιασε από τον λαιμό”

 Θεσσαλονίκη: Η σοκαριστική μαρτυρία 22χρονης για τον βιασμό της – “Με έπιασε από τον λαιμό”

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 26χρονος που συνελήφθη για τον βιασμό μιας νεαρής κοπέλας, μέσα στο διαμέρισμά της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 22χρονη στην αστυνομία, όλα έγιναν τα ξημερώματα της 15ης Οκτωβρίου του 2022, όταν γνώρισε τον κατηγορούμενο έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και του ζήτησε να την μεταφέρει με τη μοτοσυκλέτα του έως το διαμέρισμά της, που βρίσκονταν λίγα χιλιόμετρα μακριά. Μόλις έφτασαν, σύμφωνα πάντα με το φερόμενο ως θύμα, εκείνος ανέβηκε με την άδειά της στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και τότε την βίασε στον καναπέ του σπιτιού.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από σχετικό ένταλμα, οδηγήθηκε σήμερα Δευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή και κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε πως το φερόμενο ως θύμα τον προσέγγισε και του ζήτησε να την μεταφέρει προς το σπίτι της και ότι η ίδια του ζήτησε να ανέβει στο διαμέρισμά της και ξεκίνησε να τον προσεγγίζει ερωτικά. «Εκείνη πήρε την πρωτοβουλία των σεξουαλικών κινήσεων», φέρεται να υποστήριξε, τονίζοντας ότι ακολούθησε τις επιθυμίες της και έκπληκτος πληροφορήθηκε ότι τον κατήγγειλε στην αστυνομία για βιασμό. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του θύματος και η οικία της έβγαζαν στοιχεία παθογενούς συμπεριφοράς.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την κατηγορία του βιασμού, ωστόσο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για διαφορετική περίπτωση περί ναρκωτικών ουσιών.

Η καταγγελία της 22χρονης

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 22χρονη στην αστυνομία, με τη μοτοσικλέτα του κατηγορούμενου έφτασαν στις 05.50 έξω από την πολυκατοικία, ανέβηκαν μαζί στο διαμέρισμά της και τότε ο 26χρονος άσκησε σωματική βία πάνω της και την εξανάγκασε σε άσεμνες πράξεις.

Ειδικότερα, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της, ο 26χρονος ανέβηκε στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου με πρόσχημα ότι ήθελε να κάνει ένα τσιγάρο και τότε προσπάθησε την φιλήσει στο στόμα. Όταν εκείνη αρνήθηκε και του ζήτησε να φύγει, την έπιασε βίαια από το λαιμό και την έριξε στον καναπέ. Κατόπιν, και καθώς αυτή άρχισε να ουρλιάζει, με τη χρήση και των δύο χεριών του έφραξε το λαιμό και το στόμα της με αποτέλεσμα αυτή να μην ακούγεται και να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να την ακινητοποιήσει και της έλεγε συνέχεια να μη φωνάζει.

Στη συνέχεια η ίδια περιέγραψε πώς την εξανάγκασε σε σεξουαλική πράξη, λέγοντάς της ότι «δεν θα γλιτώσει», και ακολούθως τη βίασε, για περίπου δύο λεπτά.

Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε την ίδια ημέρα τον φερόμενο βιασμό της, ενώ αναγνώρισε τον 26χρονο από φωτογραφίες που της έδειξαν οι έμπειροι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα