Ανακοινώθηκε από την ΝΔ ο Χαρδαλιάς – Οι τελευταίες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις του Πατούλη

 Ανακοινώθηκε από την ΝΔ ο Χαρδαλιάς – Οι τελευταίες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις του Πατούλη

Μετά από δύο ημέρες έντονων διαβουλεύσεων, αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, νυν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, θα λάβει το γαλάζιο χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί ένα πρόσωπο με καταγεγραμμένο πολιτικό γκελ σε όλα τα ακροατήρια, κεφάλαιο που δημιούργησε μέσα από την πολύχρονη δραστηριότητά του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κατά την ίδια καταγραφή διαθέτει σαφώς πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά στα δεξιά κοινά, σημαντικό μέρος των οποίων απωθείται από την υποψηφιότητα Πατούλη και οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια στην πολιτική αγκαλιά του αντιπάλου που έχει λάβει το χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ιωακειμίδη.

Τις εξελίξεις επιτάχυναν οι άκαρπες διερευνητικές επαφές με τον Δήμαρχο Γλυφάδας. Ο Γιώργος Παπανικολάου που ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το πρωθυπουργικό γραφείο, είχε μάλιστα το Σάββατο τετ-α-τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα της υποψηφιότητάς του, επέλεξε μια ανάρτηση στο Facebook για να κλείσει τα σενάρια γύρω από το όνομα του και χωρίς την παραμικρή αναφορά στην πρόταση που δέχτηκε.

Ο Γιώργος Πατούλης χθες (Κυριακή 30/07) συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης του, θέλοντας να τους εμψυχώσει.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Αττικής απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις του και να ξεκαθαρίσει εάν θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του, ανεξάρτητα από το αν θα του δώσει το χρίσμα η ΝΔ και θα κατέβει στις εκλογές ως «αντάρτης».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να δοθούν εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Εδώ και δύο μέρες πάντως η πλευρά Πατούλη προσπαθεί να κρατήσει ενεργή την υποψηφιότητα του νυν περιφειάρχη ποστάροντας στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #eimaimepatouli.

 Oι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την περιφέρεια ως ανεξάρτητος παρά τη μετωπική γαλάζια κόντρα που θα προκύψει σε προσκήνιο και παρασκήνιο.

Ήδη, γίνονται προσπάθειες να πειστεί να κάνει πίσω, κίνηση που δεν πρόκειται να αποδώσει όπως λένε στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Μάλιστα, σημειώνουν ότι ο Γιώργος Πατούλης έχει ισχυρά ερείσματα σε γαλάζιους αυτοδιοικητικούς που στέκονται στο πλευρό του και θεωρούν λανθασμένη την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια ζεμπεκιά να ταπεινώσει τον πρώτο γαλάζιο περιφερειάρχη.

Σχετικά Άρθρα