Μεντβέντεφ: “Μονόδρομος η χρήση πυρηνικών αν πετύχει η ουκρανική αντεπίθεση”

 Μεντβέντεφ: “Μονόδρομος η χρήση πυρηνικών αν πετύχει η ουκρανική αντεπίθεση”

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με τις δηλώσεις του καθώς ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας ανέφερε πως αν η Ουκρανία κερδίσει τον πόλεμο, τότε η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία θα αποτελεί μονόδρομο.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ τόνισε πως οι εχθροί της Ρωσίας θα πρέπει να προσεύχονται για τους στρατιώτες της, καθώς αν οι ουκρανικές δυνάμεις καταλάβουν ρωσικά εδάφη (με διάταγμα Πούτιν αναγνωρίστηκαν ως ρωσικά εδάφη το Ντονέτσκ, το Λουγκάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα) τότε η Ρωσία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του επισημαίνει:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αποκρούοντας την αντεπίθεση του συλλογικού εχθρού, προστατεύουν τους πολίτες της Ρωσίας και της γης μας. Αυτό είναι προφανές σε όλους τους αξιοπρεπείς ανθρώπους. Αλλά πέρα από αυτό, αποτρέπουν τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

Άλλωστε, αν φανταστούμε ότι η επίθεση των Ουκρομπαντεριστών (σ.σ Στέπαν Μπαντέρα, ο θεωρητικός του ουκρανικού εθνικισμού που συνεργάστηκε με του Ναζί) με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ ήταν επιτυχής και καταλάμβαναν μέρος της γης μας, τότε θα έπρεπε, δυνάμει των κανόνων του διατάγματος του Προέδρου της Ρωσίας της 06/02 /2020, να προχωρήσουμε στη χρήση πυρηνικών όπλων.

Απλώς δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Επομένως, οι εχθροί μας πρέπει να προσεύχονται υπέρ των πολεμιστών μας. Δεν αφήνουν την παγκόσμια πυρηνική φωτιά να φουντώσει.”

Σχετικά Άρθρα