UEFA: Αποφάσισε να μην υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί στους αγώνες Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ και ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ

 UEFA: Αποφάσισε να μην υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί στους αγώνες Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ και ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Τα πιθανά επεισόδια που ενδέχεται να προκληθούν λόγω της ιδιαιτερότητας των παιχνιδιών Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ και ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ, είναι ο λόγος που η UEFA δε θα επιτρέψει τις μετακινήσεις οπαδών σε κανένα από τα παιχνίδια των δύο ζευγαριών.

Οριστική είναι η απόφαση της UEFA να διεξαχθούν χωρίς οπαδούς των φιλοξενούμενων οι αναμετρήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού – Μαρσέιγ στην Αθήνα και στο “Βελοντρόμ”, όπως και οι αγώνες ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην “OPAP Arena” και στην Κροατία, στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League. Οι σχετικές συζητήσεις έχουν γίνει και με τις ομάδες και με τις ομοσπονδίες των εμπλεκόμενων χωρών οι οποίες είναι ενήμερες και για την επιλογή της UEFA και η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα, όταν οριστικοποιηθούν τα ζευγάρια, μετά τη διαφαινόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού (3-1 εκτός έδρας τη Ντνίπρο) και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (4-0 εντός έδρας την Αστάνα).

Ο προφανής λόγος της απόφασης είναι η ταυτόχρονη παρουσία στην Αθήνα – βάσει της κλήρωσης – οπαδών της Μαρσέιγ και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Παναθηναϊκού – ΑΕΚ, ακόμα και στην περίπτωση που το ένα ματς ελληνικής ομάδας διεξαχθεί την Τρίτη 8/8 και της έτερης την Τετάρτη, 9/8. Κυρίως των οπαδών της Μαρσέιγ, οι οποίοι έχουν πολύ ισχυρό δεσμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τους φίλους της Ενωσης και οι οποίοι πριν από δύο χρόνια είχαν προκαλέσει επεισόδια στον προημιτελικό του Conference League εναντίον του ΠΑΟΚ στη Μασσαλία.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως ακόμα κι αν η UEFA είχε έναν ενδοιασμό για τον αποκλεισμό χιλιάδων οπαδών που θα ήθελαν απολύτως… ειρηνικά και οπαδικά να βρεθούν στην Αθήνα, στη Μασσαλία και στο Ζάγκρεμπ απλώς για να υποστηρίξουν τις αγαπημένες ομάδες τους, αυτός… εξαφανίστηκε λόγω του Super Cup.

Ουδείς θα ρίσκαρε την τεράστια “μουτζούρα” και την πανευρωπαϊκή δυσφήμιση της χώρας όπου μόλις μία εβδομάδα μετά τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί ο τελικός Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Σχετικά Άρθρα