Πυρκαγιά στην Ηλεία: Οριοθετήθηκαν οι φωτιές αλλά κάηκε το δάσος της Παλαιοβαρβάσαινας – Προσήχθη 65χρονος για απόπειρα εμπρησμού

 Πυρκαγιά στην Ηλεία: Οριοθετήθηκαν οι φωτιές αλλά κάηκε το δάσος της Παλαιοβαρβάσαινας  – Προσήχθη 65χρονος για απόπειρα εμπρησμού

Τα χειρότερα αποτράπηκαν στην Ηλεία με το μέτωπο να καίει το δάσος της Παλαιοβαρβάσαινας. Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα χωριά Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα αφού και τα τρία μέτωπα βρίσκονται υπό έλεγχο. Προσήχθη 65χρονος για απόπειρα εμπρησμού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την φωτιά στην Ηλεία, το μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία δείχνει μεγάλη βελτίωση ενώ καλυτερεύουν τα πράγματα όσον αφορά την φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα. Μελανό σημείο πως το κάηκε το δάσος το οποίο είχε ξανακαεί από τις φωτιές του 2021.

Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τα χωριά, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα αν και η φωτιά έφτασε στα 800 μέτρα από τα σπίτια. Στην Αρχαία Ολυμπία η φωτιά έκαψε αγροτοδασική έκταση.

Να επισημάνουμε ότι ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.

Προσήχθη άνδρας για απόπειρα εμπρησμού

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά στην Αρχαία Ολυμπία προχώρησαν οι ανακριτικές Αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Κοντά σε οικισμούς τα τρία μέτωπα

Πληροφορίες αναφέρουν πως και τα τρία μέτωπα της φωτιάς είναι κοντά σε οικισμούς, ενώ εκείνο της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται πολύ κοντά σε ξενοδοχείο.

Κλειστή η ΕΟ Πύργου- Ολυμπίας προς Καρούτες

Το πρώτο μέτωπο βρίσκεται στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και το δεύτερο στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Το ilialive αναφέρει πως αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως υπάρχουν πληροφορίες για πολίτη που έχει λιποθυμήσει και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

19 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο στο μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας

Η φωτιά στη Βαρβάσαινα κινείται προς Παλαιοβαρβάσαινα και καίει αναγεννημένο δάσος. Μέχρι στιγμής μικρή είναι η έκταση της φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της Παλαιοβαρβάσαινας επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο. Στο Σαλμώνη είναι 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και στην Αρχαία Ολυμπία 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα

Σχετικά Άρθρα